Подизање свијести о раду тужилаштва у Републици Српској

Удружење грађана "Пут правде" спроводи активности јавног заговарања о неадекватом раду Тужилаштва у склопу Антикорупцијске кампање и подизања свијести јавности о раду Тужилаштва у Републици Српској. 

Вијести 19.09.2021 | 16:56
Подизање свијести о раду тужилаштва у Републици Српској

Циљ Антикорупцијске кампање јесте подизање свијести јавности о раду правосуђа, кажу у Удружењу грађана Пут правде. План је да се прикупе информације о раду тужилаштва у локалним заједницама чиме ће се обезбиједити додатна видљивост кампање. 

 „У рукама несавјесног тужиоца свака истрага може бити опструисана и упропаштена. најбољи примјер је убиство Давида Драгичевића, гдје поступајући тужилац свјесно опструисао истрагу и доказе уништавао и водио истрагу у погрешном смјеру“, каже Софија Грмуша, предсједник УГ „Пут правде“.

Нетранспарентан рад правосуђа је и један од разлога што је пројекат покренут. Потребно је, кажу у удружењу “Пут правде” да грађани схвате да тужиоци морају одговарати и да треба раскринкати сву корупцију у Српској. Због тога се и раде анкете са грађанима би се видјело какво мишљење влада о правосуђу.

 „Нико није задовољан. 99% испитаника одговаравши на питање ко поставља судиоце и тужиоце одговорили са политичари, не спомињу ВСТС. Грађани сматрају да је политика уплетена у све“, сматра Грмуша.

Из удружења грађана “Пут правде” кажу да ће 30. октобра бити организована трећа међународна конференција на којој ће бити саопштени коначни резултати истраживања.

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

НР

19.09.2021 15:58

Нема потребе истраживати. Стање је општепознато. А то је ради корупције и зато што су законом заштићени као међеди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гоца и теги

21.09.2021 12:50

Ови тразе праведно и незвисно тузиластво. Неке да мозе док се миле пита

Name

Суд-исказ Икона

19.09.2021 17:50

Лабилности Семберије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бака

21.09.2021 20:58

Хапсити лопове,нема цекања!

ОДГОВОРИТЕ