Muškarac poginuo na pružnom prelazu kod Banjaluke

Sedamdesetjednogodišnji muškarac poginuo je u banjalučkom naselju Mišin Han kada je teretni voz udario u vozilo, potvrđen je BN-u iz policije. Izvršen je i uviđaj, a nakon obdukcije znaće se detalji nesreće.

Republika Srpska 25.08.2021 | 15:25
Muškarac poginuo na pružnom prelazu kod Banjaluke

U saobraćajnoj nesreći na pružnom prelazu u Mišinom Hanu kod Banjaluke poginuo je sedamdesetjednogodišnji Stanko Kerkez, saopšteno je iz banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva.

U nesreći su učestvovali teretni voz Željeznica Srpske i putničko vozilo marke „opel korsa“ kojim je upravljao Kerkez. 

Tragedija se dogodila oko 11:45 a policijski uviđaj izvršio je dežurni tužilac. Nesreća se dogodila ovdje na ovom pružnom prelazu na kojem nema rampe, a mještani Mišinog Hana su šokirani.

Ovo je prvi put da se dogodila ovakva tragedija sa smrtnim ishodom, kažu mještani. I ranije su se dešavale manje nesreće gdje je bilo materijalne štete ali ovo je iznenadilo sve mještane. 

Ja sam bio očevidac, gledao sam kad je on prelazio prugu usporio je vozilo voz je svirao šta je njemu bilo da je pošao pod voz, da je par sekundi prije ne bi ništa bilo. Da li je čovjeku malo pozlilo ili prepao se naglo kočio nemam pojma.

To je nepažnja samo me čudi kako je išao da nije mogao da zakoči ili biti.

Okružni javni tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere radi utvrđivanja svih okolnosti saobraćajne nezgode, a nakon obdukcije tijela nastradalog lica znaće se dodatni detalji nesreće. 

(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Novo

25.08.2021 13:53

Očito da nešto nije riješeno kako bi trebalo.Mislim da narod nebi išao preko pruge da ima alternativu,logično.

ODGOVORITE
Name

Milicionar

25.08.2021 14:12

Mislim da smo u RS rekorderi po nesrećama na pružim prelazima, naplatnim kućicama i po udrau u divljač na auto putevima a jedini krivac za to su upravo železnice i autoputevi

ODGOVORITE
Name

Re

25.08.2021 17:31

Slazem se , jos bih dodao i po korupciji u saobracaju smo pri vrhu, ako ne i prvi.