Počinju ljetne Olimpijske igre u Tokiju, bez navijača

Na ovogodišnjim Igrama, koje će trajati do 8. avgusta, gledaoci će moći da prate takmičenje u 33 sportske discipline, sa 339 događaja na 42 lokacije.

Sport 23.07.2021 | 08:42
Počinju ljetne Olimpijske igre u Tokiju, bez navijača

Većina sportskih dešavanja održaće se na širem području Tokija, a nekoliko fudbalskih utakmica i maraton održaće se u gradu Saporo, piše Bi-Bi-Si.

U Tokiju neće biti navijača, jer je u toj oblasti 8. jula proglašena vanredna situacija koja će trajati do 22. avgusta.

Paraolimpijske igre uslijediće nakon olimpijskih, od 24. avgusta do 5. septembra.

Odluka o prisustvu navijača na Paraolimpijskim igrama tek treba da bude donesena.

Svečano otvaranje zakazano je za 13.00 časova, a očekuje se da ceremoniji prisustvuje nešto manje od 1.000 ljudi.

Situacija sa koronom

Češka odbojkašica na pijesku Marketa Nausch-Slukova posljednji je slučaj zaraze koronavirusom u češkoj olimpijskoj delegaciji, objavio je u četvrtak Češki olimpijski odbor. 

Slukova i njezina suigračica Barbora Hermannova su 16. na svjetskoj rang-listi. "Za Barboru Hermannovu i mene ovo je trebao biti vrhunac karijere, a sada je naš put ovako žalosno završio", izjavila je Slukova.

Prije toga pozitivni na testiranju bili su odbojkaš na pijesku Ondrej Perušič i stolnotenisač Pavel Siruček, a Češki olimpijski odbor istražuje jesu li svi ti slučajevi povezani s čarter letom koji je prije sedmicu dana stigao u Tokio. 

Organizatori OI-ja objavili su u četvrtak da je u olimpijskom selu zabilježeno četvero pozitivnih, od kojih su dvoje sportista i svi moraju u karantin.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar