Tužilaštvo: Bivša djevojka Dženana Memića ispitana

Alisa Mutap, bivša djevojka nastradalog mladića Dženana Memića koja je uhapšena juče u Sarajevu, ispitana je danas u Tužilaštvu BiH.

Bosna i Hercegovina 17.06.2021 | 16:44
Tužilaštvo: Bivša djevojka Dženana Memića ispitana

Prema informacijama Avaza Mutap se nije branila šutnjom, nego je aktivno iznijela svoju odbranu. To je potvrdio i njen advokat Goran Dragović. Kako je rekao, očekuje se tužilačka odluka.

– Ona se nije branila šutnjom ali ne možemo iznositi detalje. Ono što mogu reći da je  je aktivno iznijela svoju odbranu i sačekaćemo da tužilačku odluku za koju ne znamo kakva će biti. Nismo se branili šutnjom i nema razloga ništa da se krije – rekao je Dragović za Avaz.

Osim Alise Mutap, uhapšen je i Muamer Ožegović, zaposlenik hotela na Ilidži koji je predat Tužilaštvu

Ožegović je bio recepcioner u hotelu “Crystal” u kobnoj noći. Uhapšeni su i pripadnici  Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Nedžad Hrvat i Nebojša Veljović  u okviru istrage o ubistvu mladića Dženana Memića.

Veljović i Hrvat su tragične noći na Ilidži osiguravali diplomatske objekte. Tužilaštvo BiH ih sumnjiči za prikrivanje dokaza.

Tačnije, sumnje se da su ciljem prikrivanja dokaza, svjesno svojim nadređenima prvo dojavili da je povrijeđena samo jedna osoba da bi tek kasnije rekli da su “ipak povrijeđene dvije osobe”.

(Avaz)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Kokan

17.06.2021 15:19

Kakvu je izjavu mogla dati ako je imala amneziju?! Tu nešto ne štima,mala nešto mut!!;

ODGOVORITE
Name

Istina

17.06.2021 15:36

Nažalost ide kuci obični perfomans

ODGOVORITE
Name

Da ali

17.06.2021 16:15

Izgleda da su krenuli da rade to sto su trebali odavno. Gdje im je ga.dalida koja se mnogo namucila..

Name

Njoki

18.06.2021 11:06

Policija 100 posto umjesan u prikrivanju dokaza.Policija neradi svoj posao ni u RS jer nema kontrole nad radom na svim nivovima .Gori su od pravosuda .

ODGOVORITE