"Postoji ime čovjeka koji je razvio sistem prisluškivanja Vučića. I mi to ime znamo"

- Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je poznato ime i prezime pojedinca koji je naredio da se prisluškuje predsednik Srbije.

Srbija 14.06.2021 | 09:01
"Postoji ime čovjeka koji je razvio sistem prisluškivanja Vučića. I mi to ime znamo"

"Postoji ime čoveka koji je razvio sistem prisluškivanja Aleksandra Vučića. I mi to ime znamo", rekao je Vulin za današnju beogradsku Politiku, navodeći da se zna kome su nošeni izveštaji i ko je to naredio.

Vulin je rekao da su ti podaci dostavljeni tužilaštvu i da se očekuje da ono da kvalifikaciju dela. Naveo je da će to ime biti poznato javnosti kada tužilaštvo bude podiglo optužnicu.

Na pitanje ko je toliko hrabar da prisluškuje predsednika, Vulin je odgovorio da nije siguran da je to pitanje hrabrosti, ali da je to trajalo godinu dana i da je bilo dovoljno vremena da se te mere eksploatišu i da se učini sve što je trebalo.

Govoreći o zabrinutosti za život predsednika Vučića, Vulin je istakao da se, kada se sukobljavate sa mafijom i sa velikim silama u političkom smislu, uvek mora očekivati da će njihov odgovor biti težak, a da može biti i fatalan.

"Ako 'kavački klan' raspolaže stotinama miliona evra, zašto mislite da se u odbrani tog novca neće potrošiti još koji milion da bi se likvidirao onaj koji vodi borbu protiv mafije?", zapitao je Vulin.

On je ukazao da je Radoje Zvicer, vođa tzv. kavačkog klana sada u bekstvu i da ogroman novac koji ima sada služi samo za osvetu. "Naravno da će ići na onog koji je najodgovorniji za to. Ako ubijete Vučića, vi izazivate temeljnu političku nestabilnost unutar Srbije, mogućnost političkih sukoba", istakao je Vulin i ukazao da to znači političku nestabilnost Balkana.

Vulin je naveo da Vučić jako težak čovek za saradnju kada je reč o njegovoj ličnoj bezbednosti i da stalno govori da hoće da priča sa ljudima i da ga neće odvojiti od naroda.

Ministar je naveo da su prilikom otvaranja spomenika Stefanu Nemanji postojale operativne informacije da nešto može da se desi i da je Vučiću predlagano da događaj bude odložen, ali da on nije hteo da čuje za to.

(Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Sarma

14.06.2021 07:52

Prvi koji je krenuo u obracun sa Kavackim klanom je Dritan Abazovic, i logicno je posto imaju pipke po Srbiji da i Vucic mora hapsiti.

ODGOVORITE
Name

Andrija

20.06.2021 21:07

Ne, on hapsi samo Skaljarce, Kavcani su njegovi i drugari njegovog Danila

Name

Zalosti

14.06.2021 17:23

zar treba razviti sistem ,za to postoji spravica za par sto evra, pametni

ODGOVORITE