Video "Čarli me ugrizao za prst" posle 14 godina prodat i skidaju ga sa Jutjuba!

Snimak dva simpatična dečaka objavljen 2007. godine prodat je za 760.000 dolara, a porodica najavljuje da će uskoro biti obrisan sa Jutjuba gde je u poslednjih 14 godina sakupio preko 883 miliona pregleda.

Zanimljivosti 25.05.2021 | 16:24
Video "Čarli me ugrizao za prst" posle 14 godina prodat i skidaju ga sa Jutjuba!

Prodaja je obavljena u obliku NFT (non-fungible token), nezamenjivog kriptografskog tokena koji je zasnovan na tehnologiji blokčejna i ima sopstveni digitalni potpis koji služi kao javni dokument, preko koga korisnici mogu da provere autentičnost i vlasništvo imovine.

 

 

Preslatki video iz 2007. godine, dug samo 55 sekundi, podseća nas na prve dane u istoriji interneta. Na snimku se vide dva brata, Hari i Čarli Dejvis-Kar koji sede zajedno u fotelji, a u jednom trenutku Hari stavlja Čarliju prst u usta, a ovaj ga ugrize.

„Čarli me ugrizao za prst“, zavapio je mali Hari i tako sebe i brata pretvorio u internet zvezde.

Porodica je video ponudila na aukciji tačno 14 godina od dana kada je snimak nastao, a po okončanju transakcije biće uklonjen sa Jutjuba.

Hari danas ima 17, a Čarli 15 godina i kažu da kao što su te 2007. godine želeli da postave svoj snimak na Jutjub i isprobaju novu tehnologiju, sada su želeli da provere kako funkcioniše i ova nova tehnologija i svoj video pretvore u kriptovalutu.

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Kako

26.05.2021 11:49

Sladak video i djecaci.

ODGOVORITE