Pogledajte kako su mafijaši prijetili novinaru Avaza

Nakon što su dvojica automafijaša kojima se sudi u Sudu BiH u predmetu "Volan" juče ujutro bila u prostorijama jednog od zakupaca u „Avaz Twist Toweru“, spustili su se do redakcije „Dnevnog avaza“, gdje su zbog ranijeg pisanja o ovom slučaju prijetili novinaru crne hronike "Dnevnog avaza" Admiru Aljimiju. Radi se o ranijim istraživačkim tekstovima o automafiji.

Bosna i Hercegovina 06.05.2021 | 17:23
Pogledajte kako su mafijaši prijetili novinaru Avaza

Automafijaši su došli do vrata redakcije te su ih otvorili tražeći novinara rubrike Crna hronika. Kako se vidi na snimcima s video-nadzora, imali su namjeru ući unutra. Novinar je došao do vrata, a dvojica kriminalaca su pokušala ući unutra. Novinar je stao ispred njih i rekao im da ne mogu ući u službene prostorije te ih je pitao da se predstave, što su oni odbili učiniti. 

Tražili su od novinara da im kaže kako se zove, što je on i učinio, a oni su rekli da su tu zbog članka. Nakon vrlo neprijatnog razgovora, muškarci su otišli van prostorija redakcije, ali su se danas ponovo vratili nakon čega su uhapšeni.

Pripadnici MUP Kantona Sarajevo danas su zbog prijavljene prijetnje novinaru izveli operativnu policijsku akciju ispred Avaz tvist tornja u Sarajevu, tokom koje su kontrolisale određene osobe i vozila koji su u neposrednoj blizini tog objekta, potvrđeno je u MUP-u.

Ovom prilikom pripadnici Specijalne jedinice MUP-a KS lišili su slobode više osoba. 

Ispred Avazovog objekta bio je prisutan veliki broj pripadnika Specijalne jedinice MUP-a Kantona Sarajevo, koji su naoružani dugim cijevima.

(Dnevni avaz/SRNA)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Milicija

06.05.2021 15:44

Bravo,tako se to radi

ODGOVORITE
Name

?

06.05.2021 15:46

Jesu ga povalili ko bekana.

ODGOVORITE
Name

Joja Skojotovski

06.05.2021 16:19

Svaka čast za policiju, sa banditima samo oštro.

ODGOVORITE
Name

He He

06.05.2021 18:29

I u Republici Srpskoj Policija isto ovako štiti Novinare, desi se po nekada da neki dobiju šipkama po glavi, ali, dobro , šta ćeš, ne mogu sve upratiti.

ODGOVORITE
Name

Neka

06.05.2021 21:23

Neka su u Federaciji pošteni i dobri policajci..ne tuku, ne šamaraju, pitajte familiju Memić

Name

Zvrk!

06.05.2021 22:17

Fali se jedan lopov: JA SAM KRAO , I KAD SE TO NIJE SMJELO!!!! Doslo vrijeme da lopov optuzuje postenoga, pazite se tog vremena!

ODGOVORITE