Han: Unapređenje izbornog sistema HK-a je imperativ

Potpredsjednik kineske vlade Han Dženg rekao je u nedelju da je važno priznati rupe u postojećem izbornom sistemu u Hongkongu i da je neophodno da se sistem poboljša.

Svijet 08.03.2021 | 09:27
Han: Unapređenje izbornog sistema HK-a je imperativ

Han, takođe šef centralne vodeće grupe za rad u Hongkongu i Makao, prisustvovao je na sastancima sa poslanicima Svekineskog narodnog kongresa iz Hongkonga i Makaa.

- ’Patriote’ koje upravljaju Hongkongom su od presudnog značaja za princip ’jedna zemlja, dva sistema’, a stav centralne vlade je dosledan i nikada se nije promijenio“, rekao je Han poslanicima „Neophodno je preduzeti mjere za poboljšanje izbornog sistema i osigurati da patriote upravljaju Hongkongom“.

Han je naglasio važnost vladavine zakona, kao i potpunu primenu principa ’jedna država, dva sistema’.

Han je prepoznao rad poslanika iz dva regiona i pozvao ih da u potpunosti podrže odluku Stalnog odbora Kongresa i namjere da se poboljša izborni sistem Hongkonga.

Izrazio je podršku radu dva glavna rukovodioca i njihovih vlada na suzbijanju pandemije kovid 19 i poboljšanju egzistencije lokalnog stanovništva, kao i njihovim naporima da gradove dovedu do strategije razvoja područja Velikog zaliva.

(BN) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Ko je jos pobjegao

09.03.2021 20:21

Sa Zemlje. A svi odlaze i dolaze ovamo. Hong Kong je Kina. Nirvana. Hm, dugo se bavim automatizacijom informacija, ali pitam se zasto i postoje. Valjda se guraju i imaju zivost nezavisno od nas, to je talas koji je ziv, od nas i preko nas, a nije nas.

ODGOVORITE