Kako biste reagovali na ovakav prizor u sobi?! U Australiji je to normalno!

Australijanka u Sidneju imala je šta da vidi kada je ušla u dečju sobu svoje kuće u Sindeju – stotine mladunaca paukova-lovaca po ćoškovima.

Zanimljivosti 04.02.2021 | 16:42
Kako biste reagovali na ovakav prizor u sobi?! U Australiji je to normalno!

Peta Rodžers iz Hobarta u Australiji podelila je snimak koji joj je poslala prijateljica iz Sidneja od kog se mnogima podigla kosa na glavi i koji je još jednom opravdao reputaciju Australije.

Prijateljica je poslala fotografije i snimak ćerkine sobe, nakon što joj je tinejdžerka rekla: „Mama, imam gomilu paukova ovde“, prenosi Ej-Bi-Si.

U pravom australijskom maniru majka je prokomentarisala: „Nije strašno, ima ih oko 50, 60 ovde.“ A onda je okrenula kameru ka drugom ćošku u kojem je bilo još dva puta toliko paukova na plafonu i zidovima.

„Tako su slatki“, kaže na snimku.

 

Red paukova-lovac broji više vrsta, od kojih je najpoznatiji heteropoda maxima, odnosno džinovski pauk-lovac čiji raspon nogu može da dostigne i 30 centimetara.

Tokom leta u Australiji populacija pauka-lovaca poraste drastično, pa ovakve scene nisu preterano neuobičajene, prenose mediji. U Sidneju je prošle nedelje nekoliko desetina stanovnika prijavilo slične invazije, koje je najverovatnije pokrenula nedavna promena vremena.

Izvor: RTS

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

!

04.02.2021 16:23

Ma šta slatko, detaljna dezinfekcija, dezinskekcija i deratizacija!!!

ODGOVORITE