Gradonačelnik Bijeljine darivao novorođene bebe

Tri bebe koje su rođene na Pravoslavnu Novu godinu, u Bolnici Sveti Vračevi darivao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, sa porukom da će Gradska uprava uložiti sve svoje  resurse u izgradnju zdrave pronatalitne politike.

Republika Srpska 15.01.2021 | 17:00
Gradonačelnik Bijeljine darivao novorođene bebe

Dva dječaka i jednu djevojčicu rođeni u Novoj godini po Julijanskom kalendaru, gradonačelnik Petrović je darivao sa željom da se što više djece rađa u Bijeljini I u cijeloj Republici Srpskoj.

“Jedan mali gest pažnje za naše hrabre majke Vesnu Džombić, Milenu Lalović I Jelenu Petrović, za srpsku Pravoslavnu Novu godinu, što je ujedno potvrda da I dalje postoji snažna ideja u Gradskoj upravi  za kreiranje pronatalitetne politike na području grada Bijeljina, kako bi sa jednom dugoročnom strategijom poslali poruku – da nas bude više”, poručio je gradonačelnik Petrović.

Petrović je poručio da ne postoji ljepšta titula za jednu ženu  nego da bude majka, ali da je društvo dužno da obezbijedi bolje uslove za život svim mladim bračnim parovima, ukoliko želi pozitivnu pronatalitetnu sliku.

“U svakoj branši naše privrede budući roditelji trebaju da lakše dolaze do posla, što je ključni faktor, jer ako imamo dobru strategiju pronatalitetne politike, onda I druge mjere koje se primjenjuju mogu obezbjediti ospatanak svima nama na ovim prostorima”, rekao je Petrović.

Majkama novorođenih beba uručen je poklon Gradske uprave  u visini od 500 maraka.

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Nino

15.01.2021 17:37

Posteno treba im dati i vise

ODGOVORITE