Sokolac: Bez struje osam sela

- Ekipe elektrodistributivne Radne jedinice Sokolac rade na otklanjanju kvarova na dijelu dalekovoda Sokolovići zbog čega je osam sela bez struje, rekao je jutros Srni upravnik ove Radne jedinice Srđan Кnežević.

Republika Srpska 12.01.2021 | 09:12
Sokolac: Bez struje osam sela

Кnežević je naveo da su sela od Кusača do Sokolovića bez struje od juče od 14.00 časova, a kvarovi će biti otklonjeni danas do kraja radnog vremena.

Prema njegovim riječima, juče su otklonjeni kvarovi na 10-kilovoltnom dalekovodu "Кaljina", na kome je bez napona bilo tridesetak trafo-stanica.

Stručni saradnik za lokalne puteve opštine Sokolac Milanko Dobrilović rekao je jutros da su svi prioritetni lokalni putevi do centara mjesnih zajednica očićeni i da su ekipe zimske službe radile do kasno sinoć na pravcima Podromanija-Кaljina-Banjalučica-Bare, Žljebovi-Sokolovići-Кalimanići, Ravna Romanija - Crvene Stijene, Sokolac-Ćavarine-Šenkovići, Ivan Polje - Ozerkovići i Ćilimara - Novo selo - Кrnije.

On je dodao da se lokalni putevi čiste prema ranije utvrđenim prioritetima za održavanje puteva u zimskom periodu na području opštine Sokolac.

Na Sokocu je visina snijega 24 centimetra, a jutarnja temperatura minus pet stepeni Celzijusovih, prema podacima Meteorološke stanice u ovom mjestu.

(Srna) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

A POKRADENA KOLA

12.01.2021 08:46

TAMAN DA ZATRPA POKRADENA KOLA PO ČEMU JE TAJ KRAJ JAKO POZNAT.

ODGOVORITE
Name

Romanija

12.01.2021 09:15

Pa rasjecite jednom drveće da ne pada na strujne žice.

ODGOVORITE
Name

Неко

12.01.2021 09:28

Пошто и на Сокоцу шума се масовно краде, дајте бар испод далековода сјеците да и ми народ имамо какве користи.

ODGOVORITE