Sahrana šestoro mladih stradalih kod Posušja

Porodica, rodbina, prijetelji, veliki broj građana došao je danas na groblje Rakitno u Posušju da na vječni počinak isprati šestoro mladih koji su tragično preminuli u vikendici u mjestu Tribistovo kod Posušja.

Bosna i Hercegovina 04.01.2021 | 12:47
Sahrana šestoro mladih stradalih kod Posušja

Na ovom mjestu vlada neizmjerna bol i tuga.

Ispred crkve Svetog Ivana Krstitelja u Rakitnu održava se molitva za Ivana Miličevića, Stipu Romića, Žanu Pavković, Miu Soldo, Stipu Pavkovića i Marija Pavkovića, piše Avaz.

Beživotna tijela osmoro mladih ljudi pronađena su 1. januara ujutro u vikendici u mjestu Tribistovo kod Posušja. Sumnja se da su preminuli usljed gušenja ugljen monoksidom koji je ispuštao agregat.

Načelnik policije Županije zapadnohercegovačke Milan Galić izjavio je da sve upućuje na nesrećan slučaj.

– Vikendica nije iznajmljena nego ustupljena. Oni su sa sobom prema informacijama kojima mi raspolažemo donijeli taj agregat. Tu se najvjerovatnije radilo o nesrećnom spletu okolnosti – rekao je Galić.

Pojasnio je da je u pomoćnoj prostoriji u kojoj se nalazio agregat bio odškrinut prozor pa je dim ulazio kroz njega u dio vikendice u kojoj su se nalazi mladi. Očekuje se i okončanje toksikoloških nalaza koji će sa sigurnošću potvrditi je li agregat uzrok njihova gušenja.

(BN/Avaz)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

zenican

04.01.2021 13:28

tuga i zalost nekaim gospod bude milostiv i pravedan i neka njihove duse pocivaju medju pravednicima a njihovim porodicama neka podari hrabrosti i strpljenja da ovo sve izdrze

ODGOVORITE
Name

O

04.01.2021 14:17

Gospodeee!!!neka im je laka zemljaaa!!! Tugaa golemaa jakaa do bolaa!!!12

ODGOVORITE
Name

Draga

04.01.2021 17:36

Djeco,neka vas andjeli sada cuvaju u carstvu nebeskom.Ovo je da kamen zaplace.Vjecna vam slava.

Name

TEŠKO NAMA

04.01.2021 20:57

NEDAJ BOŽE NIKOME. TUGA DO NEBA.

ODGOVORITE