Završena obdukcija nastradalih kod Posušja

Završena je obdukcija tijela osmoro tragično stradalih devetnaestogodišnjaka kod Posušja, a porodicama je javljeno da mogu preuzeti tijela kako bi se posljednji put oprostili i svoje voljene ispratili na vječna počivališta, potvrđeno je za "Klix.ba".

Bosna i Hercegovina 02.01.2021 | 17:05
Završena obdukcija nastradalih kod Posušja

Postupajući tužilac ZHK Borislav Čuljak nam je kazao da Tužilaštvo nastavlja s istražnim radnjama kako bi se ustanovio tačan uzrok smrti koja je zadesila četiri djevojke i četiri mladića.

"Rezultate obdukcije i uviđajnih radnji sa mjesta nesreće ćemo poslati u Sarajevo na vještačenje i tek nakon toga ćemo znati tačan uzrok smrti", pojasnio je Čuljak.

Posljedni ispraćaj za dvoje tragično stradalih održaće se u nedjelju u Posušju, a njihovih šestoro prijatelja na vječna počivališta biće ispraćani dan kasnije u Rakitnu.

Sahrana Mirele Rezo održaće se u nedjelju u 12 sati u Posušju, a dva sata kasnije sahranjen će biti Stjepan Jukić, potvrđeno je za "Klix.ba" iz Župe Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije u Posušju.

Dan kasnije, Žana, Marija i Stipe Pavković, Ivan Miličević, Mia Soldo i Stipe Romić biće sahranjeni u Rakitnu.

Misu za tragično stradale u ponedjeljak u 12 sati u Crkvi Sv. Ivana Krstitelja održaće mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj Trebinjsko-mrkanske biskupije Petar Palić, kazao je za pomenuti portal župnik fra Marinko Leko.

Nakon toga će se sveštenici s tužnim povorkama uputiti prema grobljima, gdje će se obaviti pogrebni obredi.

(Klix)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

RADE BL

02.01.2021 16:50

ISKRENA SUČUT PORODICAMA I RODBINI.

ODGOVORITE
Name

BL

02.01.2021 17:39

Pocivaj te u miru nasi Andjeli.

ODGOVORITE
Name

Beli

02.01.2021 17:55

E tugo nasa zar moras tako nemilosrdna biti? A vi andjeli pocivajte u miru.

ODGOVORITE
Name

MV

02.01.2021 19:56

Podari Boze mir dusama njihovim.Neka pocivaju u rajskom vrtu.Ovo je neopisiva tragedija.Nedaj Boze nikada nikome vise.Roditeljima iskreno saucesce.

Name

benito

03.01.2021 09:29

Bože koji smo licemjeri, strašno! Suosjećam sa porodicama ISKRENO, KAO I MNOGI DRUGI! Većina nas ima djecu, ali me stomak boli od ovih licemjernih izjava po televiziji i medijima, pa mi smo narod koji je nedavno pobio hiljade takve djece i joše desetine i stotine hiljada protjerali sa njihovih ognjišta a da se niko nikome nije ljudski ni izvinuo, mržnju sijemo na svakom koraku a sad kao susosjećamo. Mi smo odvratni bogohulni licemjeri!!!

ODGOVORITE
Name

bn

03.01.2021 10:12

Tragedija strasna.Saucesce porodicama.

ODGOVORITE