Protest građana ispred prihvatnog kampa "Bira"

Ispred prihvatnog kampa "Bira" okupilo se više stotina građana Bihaća koji protestuju zbog odluke Savjeta ministara da tu budu smješteni migranti iz kampa "Lipa".

Bosna i Hercegovina 31.12.2020 | 17:59
Protest građana ispred prihvatnog kampa "Bira"

Migranti iz "Lipe" već nekoliko dana na otvorenom čekaju novi smještaj, nakon što su stanovnici Bradine kod Konjica protestom spriječili da budu smješteni u objekat Oružanih snaga BiH, prenosi BHRT.

Savjet ministara donio je zaključak da migranti budu privremeno smješteni na lokaciju "Bira" u Bihaću, nakon što je na vanrednoj telefonskoj sjednici razmotrio aktuelnu migrantsku krizu u BiH s ciljem iznalaženja hitnih rješenja za smještaj migranata koji se trenutno nalaze na lokalitetu "Lipa".

"Kako je lokaciju bivše fabrike 'Bira' u Bihaću, Savjet ministara odlukom od 11. marta 2019. godine odredio kao privremeni prihvatni centar za smještaj migranata, Savjet ministara izričito poziva vlasti Unsko-sanskog kantona i grada Bihaća da poštuju važeću odluku i bez odgađanja izvrše prihvat i smještaj migranata na lokaciju 'Bira'", saopšteno je danas iz Savjeta ministara.

(Srna)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Puno ih je!!!

31.12.2020 17:19

Sta bas samo ih utrpati toliki u Federaciju. Kad Dodik i Urban i Covic moze reci ne zasto i drugi ne mogu reci ne?????

ODGOVORITE
Name

Rs

31.12.2020 17:22

Smjetite ih u sarajevo u zgradu vlade ili u presjednistvo svakako imate obovezu koju ste potpisali sa pakistanom i avganistanom i dobili pare za to.a moze djaferovic da ih vodi u zavidovice i zenicu kod svoje familije jer su se dobro izgradili od pokradenih maraka.

ODGOVORITE
Name

Maki

31.12.2020 19:02

Pa to nisu izbjeglice to su vojnici koji ce vas na kraju ubijat.IZBJEGLICE SU ŽENE,DJECA,STARCI.Vodite ih vasim predsjednicima oni su uzeli debele pare za njih sad nekbih ugoste kod sebe kuci

Name

I EU zova okolo

31.12.2020 20:58

Dok Eu se ogradjuje zicom od migranata, biju ih i lome im telefone na granici prema EU i niko nista a u Biru savjetuju provodjenje sile na suprot gradjana koji su prepadnuti od migranata bez identiteta.

Name

Ha Ha

31.12.2020 17:27

Kakvi migranti, to je Vojska, Mladići u naj boljim godinama. Oni očigledno nekome trebaju, pošto kod nas manjka ovakvih budala, narod postepeno dolazi pameti.

ODGOVORITE
Name

Ni

31.12.2020 17:43

Kako Bakir naziva ljude koji protestvuju i bore se za svoja prava."Šačica ljudi".Znači da domaće stanovništvo,nesmije sebe i svoju imovinu štititi a oni koji su potpisali i prihvataju takve,neka ih udome,na svom posjedu.Sami su zapalili šatore i bilo bi naj bolje da EU,pomogne njihov povratak u njihove matične zemlje.Dobro bi bilo te milione koje daju BiH,da tu preusmjere.

ODGOVORITE
Name

Aferim

01.01.2021 07:54

I građani grada Bihaća dočekaše novu godinu na otvorenom. Ali, bez muzike i pjesme, bez ića i pića, cupkajući u mjestu onako na suvo. Sretno im bilo i neka im nova godina bude bez migranata. Dosta su ih gostili, neka ih drugi sada preuzmu.

ODGOVORITE
Name

Sd

01.01.2021 08:44

@Puno ih je. Njih trojica su pametni ljudi.Čast još nekim.Ova trojica vide problem koji drugi nevide.Njih trojica neće pare ali ni migrante.Pametni,svaka im čast.

ODGOVORITE
Name

Rip kirbi

01.01.2021 16:24

Sve momci do 30-35 godina. Nigdje zena i djece. De malo mucnite glavama zasto je to tako?

ODGOVORITE
Name

Ll

01.01.2021 17:06

Treba sve migrante narod u BiH protjerati.Oni koji su primili pare od EU,nek vrate ako nisu potrošili.Narodu netrebaju migranti,uznemirili su narod i unijeli strah.

ODGOVORITE