Gubi privilegije, postaje ''običan'' korisnik Tvitera

Američki predsednik Donald Tramp će 20. januara kada Džozef Bajden preuzme tu funkciju, izgubiti ''poseban tretman'' na društvenoj mreži Tviter.

Svijet 09.11.2020 | 07:12
Gubi privilegije, postaje ''običan'' korisnik Tvitera

Američka kompanija je saopštila da će, nakon što mu istekne mandat na funkciji predsednika SAD, nalog Donalda Trampa biti tretiran po istim pravilima kao i bilo čiji nalog zbog toga što poseban tretman važi samo za aktuelne svetske lidere, prenosi Rojters.

Tviter sve što nije u skladu sa njihovim pravilima briše, a to se ne odnosi na svetske zvaničnike, navodi britanska agencija.

Njihovi tvitovi, u slučaju kršenja pravila kompanije, ne brišu se, ali se sakriju i dobiju oznaku "u javnom interesu".

"Ovakva politika se odnosi na trenutne svetske lidere i kandidate za funkciju, ali ne i na građane, privatna lica, koji prestanu da budu na nekim funkcijama", rekao je portparol Tvitera.

Tviter je danas i u subotu znakom upozorenja obeležio veliki broj tvitova Donalda Trampa koji govore o navodnim izbornim prevarama, a i ranije su u slučaju Trampa morali da često koriste ovo upozorenje, dodaje Rojters.

(Tramp)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Đorđe

09.11.2020 06:28

Dodiku kad uzmete Twitter, a ne zna sa njim, nema ga, ne treba mu, ima RTRS, kao lični Twitter i pomoć sinovljevog ATV-a.

ODGOVORITE
Name

Joja

09.11.2020 11:37

Jel se vec oglasio Borenovic sa poznato cetitkom Dragi moj Bajden

Name

Skeptik

09.11.2020 06:48

Koliko znam Donald Trump koristi najmanje tri twiter naloga, 1. President, 2. Politički kandidat i 3. Real, kao običan građanin. Ovaj poslednji trenutno ima oko 90 miliona pratilaca.

ODGOVORITE
Name

re Skeptik

09.11.2020 18:01

Vi se bas u sve raumijete, od nepostojeceg koronavirusa do Trampovih tviter naloga.

Name

Potvrda

09.11.2020 07:41

Poznavajući ponašanje i kvalitet i ljudskost ličnost “gospodina” Trampa mi je čudo da se uopšte on lično oglašava (mislio sam da ima plaćene podanike) za tu vrstu posla kao uostalom i za sve druge poslove!Oholost nadmenost je vrlina niže inteligentnih ljudi kakav je Tramp!!

ODGOVORITE