Prevareni lekar kupio lažnu Aladinovu lampu!

Dvoje indijskih prevaranata iz indijske države Utar Pradeš uhapšeni su ove nedelje jer su lokalnom lekaru prodali lažnu "Aladinovu lampu", za koju su obećali da će mu doneti bogatstvo i zdravlje...

Zanimljivosti 02.11.2020 | 15:22
Prevareni lekar kupio lažnu Aladinovu lampu!

Loklani lekar je tako prevarantima platio ogromnih 93.000 dolara za magičnu "Aladinovu lampu" koja mu može udovoljiti bilo kojoj želji.

Doktor Laeek Khan, lekar iz oblasti Kairnagar, u gradu Mirutu, prvi put se susreo sa prevarantima 2018. godine, prilikom posete kući pacijenta kako bi previo rane nakon operacije.

Jednog dana, dok je bio u Sameeninom domu, lekar je upoznao samoopisanog "babu" (indijski mag) koji se hvalio svojim magijskim moćima, a kasnije je obećao da će Khana učiniti milijarderom.

"Baba" nazvan Islamuddin, ubrzo je predstavio doktora svom partneru Anesu, a njih dvojica su mu ponudili da mu prodaju stvarnu Aladin Ka Chirag (Aladinovu lampu) za samo 7 miliona rupija odnosno 93,000 američkih dolara.

Lekar je odmh pristao na takvu ponudu. Navođenje na kupovinu Aladinove lampe za malo bogatstvo moglo bi zvučati glupo, ali dr Laeek Khan tvrdi da su ta dva prevaranta bila vrlo ubedljiva, često koristeći mirisni parfem da bi ga zavarali misleći da džin  izlazi iz lampe.

Kasnije će shvatiti da je magični duh zapravo Islamudin, ali do tada je već isplatio prevarantima gotovo celu sumu o kojoj su se dogovorili i to na više rata.

Nakon višestrukih uplata, lekar je tražio da Aladinovu lampu ponese kući sa sobom, ali dvojica muškaraca su mu neprestano govorili da bi to bila loša ideja i da će jednostavno dodirivanje uzrokovati loše stvari. Nakon što je nekoliko puta odbijen, Laeek Khan je konačno shvatio da je prevaren i obratio se policiji grada Mirutu da uhapsi dvojicu prevaranata.

Islamudina i njegovog prijatelja Anesa policija je privela, a "čarobnu" lampu je uzela. Nažalost, policija nije mogla da ubedi džine da izađu ... Oni sada traže i Samenu, Islamudinovu suprugu.

Izvor: Zanimljivostidana.com

Komentari / 0

Ostavite komentar