Prevencijom protiv moždanog udara

" Bolesti krvnih sudova su neprijatelj broj jedan u svijetu i kod nas, a među njima je moždani udar treći najvažniji uzrok oboljevanja i smrtnosti, kao i najčešći uzrok invaliditeta", ukazao je dr Janković.

Republika Srpska 29.10.2020 | 17:47
Prevencijom protiv moždanog udara

Odbornički kandidati sa liste SNSD-a, dr Nemanja Janković, dr Stojanka Nikolić, dr Aleksandar Stevanović, Nada Stančić i Stanislav Milošević, obilježili su danas  Svjetski dan borbe protiv moždanog udara uličnom akcijom, ispred gradske biblioteke, na kojoj su građanima dijelili letke o značaju prevencije i liječenju moždanog udara.

Odbornički kandidat dr Nemanja Janković, specijalista vaskularne hirurgije, zaposlen u bijeljinskoj bolnici,  je rekao da se moždani  udar u svijetu ne smatra samo zdravstvenim problemom, nego je on i ekonomski i socijalni problem.

" Bolesti krvnih sudova su neprijatelj broj jedan u svijetu i kod nas, a među njima je moždani udar treći najvažniji uzrok oboljevanja i smrtnosti, kao i najčešći uzrok invaliditeta. Moždani udar kod dvije trećine bolesnika uzrokuje invaliditet koji najčešće za posljedicu ima trajnu radnu nesposobnost. Ovo oboljenje ne remeti samo život oboljelog, nego i njegove porodice, a predstavlja veliki teret i za ekonomiju jednog društva", istakao je dr Janković i poručio da redovni kontrolni pregledi i rano otkrivanje faktora rizika su najvažniji u prevenciji moždanog udara.

Preventivnu akciju odborničkih kandidata sa liste SNSD-a podržao je i prof. dr Zlatko Maksimović, v.d. direktor Bolnice "Sveti Vračevi" koji je rekao da će uvijek podržavati aktivnosti koje doprinose boljem zdravlju stanovništva.

(BN)
-- 

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

M4m

29.10.2020 17:59

Šta je ovo, svi doktori hoće u politiku

ODGOVORITE
Name

Borac

30.10.2020 05:45

Kako vas nije stid? Pa,vec imate jednu sigurnu platu.

Name

D

29.10.2020 18:03

Sramno je koristiti jednu ozbiljnu dijagnozu za predizbornu kampanju. Nisu oni dijelili letke o moždanom udaru već svoje za predizbornu kampanju. Svaka čast kolegama koji su vrsni ljekari, ali ovo nije u redu.

ODGOVORITE
Name

Zux

29.10.2020 19:39

Guzva, satrase se od posla, a imaju kad da se bave politikom...Fuj!

ODGOVORITE
Name

Re

30.10.2020 05:43

Pobjegli iz bolnice. Ima puno zarazeni.

Name

Licemjeri

29.10.2020 21:15

Vazno je da ovi dr drze predavanja ispred biblioteke, na ulici, a narod se nema kome u bolnici obratiti,... umiru ljudi od najbezazlenijih slucajeva... Ovi dr se trebaju stiditi svog ponasanja u prethodnom zloglasnom C..... periodu, a ne promovisati na ulicama, dajuci neke kao fol savjete, "izigravajuci ovako humaniste", pokazavsi se vecinom kao veliki licemjeri...

ODGOVORITE
Name

Која превентива?

29.10.2020 22:44

То је знала и моја баба а ови изашли да се рекламирају за изборе уместо да раде свој посао по болницама. Могли су барем навести да је много људи умрло од удара а не да су све стрпали под корону.

ODGOVORITE