Ugljevik: Za novu fasadu Srednjoškolskog centra iz budžeta izdvojeno 60.000 KM

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić obišao je danas Srednjoškolski centar “Mihailo Petrović-Alas” nas kojem je urađena nova fasada. Novac za fasadu obezbijeđen je iz budžeta opštine Ugljevik.

Republika Srpska 20.10.2020 | 17:39
Ugljevik: Za novu fasadu Srednjoškolskog centra iz budžeta izdvojeno 60.000 KM

Nakon sanacije krova i otklanjanja svih oštećenja na Srednjoškolskom centru “Mihailo Petrović-Alas” u Ugljeviku, ovaj centar je dobio i novu fasadu. Sredstva za novo ruho u iznosu od blizu 60.000 KM iz budžeta je obezbijedila opština Ugljevik.

“Naša potreba je da imamo kvalitetne uslove za, prije svega obrazovanje ali i vaspitanje naše djece. Bilo je krajnje vrijeme da uradimo cjelokupan ovaj posao. U ovoj školi smo uradili i neke druge projekte, kao što je nabavka opreme. Mislim da je to takođe izuzetno značajno, sticanje novih znanja i određenih iskustava naše djece prije angažovanja i početka rada na nekom poslu nakon školovanja”, rekao je načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić.

Stevo Benović, direktor Srednjoškolskog centra “Mihailo Petrović-Alas”, koji trenutno školuje 433 učenika, izrazio je zahvalnost opštini i pojedincima koji su dali svoj doprinos kvalitetnijem obrazovanju i boljim uslove za rad, čak i u vrijeme pandemije virusa korona.

“Od 1. septembra učenici su vraćeni u školske klupe, a nastava je organizovana na jedan sasvim novi način. Kako kažu- nova škola za novo doba. Do sada nismo imali nikakvih problema, a želja nam je da tako ostane i u narednom periodu. Treba napomenuti da smo početkom marta dobili novu opremu, CNC mašinu, pa smo samim tim i jedini u regiji koji školuju CNC tehničare već treću godinu zaredom”, istakao je Benović.

Opština Ugljevik je u toku ove godine uložila značajna sredstva u izgradnju, rekonstrukciju i opremanje nekoliko osnovnih škola i drugih objekata, a takve projekte će nastaviti i u budućnosti, poručio je načelnik te opštine Vasilije Perić.

BN TV

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

kako vas

20.10.2020 15:58

nije sramota faliti se sa tim, nova zgrada se napravi za toliko novaca, kome vi prosipate dobrotu.

ODGOVORITE
Name

Pobogu

20.10.2020 17:43

Pa je li od zlata ta fasada?

Name

Ugljevik

21.10.2020 05:51

Popravite trotoare i ulice u samom centru Ugljevika! Sramota kako izgledaju, a asfaltiraju tamo neke šumske puteve, kao npr. od Tutnjevca ka Bati Kontinentalu, bukvalno asfalt kroz šumu, bez ikakvih kuća!!!

ODGOVORITE
Name

Propali Nacelnik

22.10.2020 04:59

Pa druze ti samo za izbore popravljas puteve radite fasade za skole pomzete nejakim i pravite puteve koje asovom mozete izvaditi i koji kostaju 5 puta manje nego sto vi predstavite narodu kako vas samo nije sramota a gde su ostali dani ajd samo reci te koga ste do sada zaposlili nikoga samo ste govorili kako niste u mogucnosti a omladina odlazi ccc tacno narod treba jebati kad je glasao za vas vi pare uzimate iz budZeta kupujete stanove i sebi i cerkama a nas narod i omladinu ko jebe ...da boda iZgubili na isborima Muslimanu jedan cuo sam da je iso u dzamiju i klanjo se sa njoma izdajnik jedan

ODGOVORITE
Name

Jes

23.10.2020 17:09

Svi se pomamili da rade skole. Sta ce im?

ODGOVORITE