Niko više neće tolerisati kriminal i korupciju!

U Crnoj Gori je u toku formiranje nove vlade, a kandidat za premijera tri pobedničke koalicije, koje su formirale većinu u parlamentu, Zdravko Krivokapić kaže da smatra da građane ne treba opterećivati problematikom raspodele resora.

Region 01.10.2020 | 10:00
Niko više neće tolerisati kriminal i korupciju!

"To je pre svega stvar dogovora između političkih subjekata. Tako nešto se ne radi u medijima. Predlog sastava vlade, plan i program, predstavljaju se javnosti tek kada se postigne dogovor i artikulišu ciljevi i prioriteti. Sve ostalo je pomalo nedolično i opterećuje sve nas", naveo je Krivokapić u autorskom tekstu za podgoričke Vijesti.

Prema njegovim rečima, najvažniji izazov u ovom trenutku je ekonomija, a "partizane i četnike, bjelaše i zelenaše" treba ostaviti da se, kako kaže, "teraju po šumama istorije".

"Vratimo ih u knjige i naučne radove odakle su ih namerno izvukli političari propale ekonomije koji su svoju nesposobnost u ekonomskoj, ali i lošu nameru u pravnoj sferi pokrivali temama koje, ogroman deo stanovnika Crne Gore, realno ne opterećuju", naveo je Krivokapić.


Aktuelna ekonomska situacija, ocenio je Krivokapić, u Crnoj Gori nije ružičasta i slikoviti govoreći, kaže, podseća ga na "veliki i siguran brod koji su dosadašnji vladari razvalili da bi svako plutao na svom, što većem, parčetu drveta".

Crna Gora ipak ima toliko prilika za ekonomski oporavak da mu se, kako ističe, čini da je do smene vlasti došlo u poslednjem, ali još uvek dobrom trenutku.

Crna Gora je, ističe, idealno mesto za digitalne nomade.

"Work and Travel šanse treba shvatiti i metodično prihvatiti. Poljoprivreda prosto vapi za stvarnom podrškom i ozbiljan plan se mora što pre napraviti i sprovesti", naveo je i dodao da je ono što može da obeća je da će nadzirati rad svakog ministarstva i to na dnevnoj bazi.

"Pratiću tok novca do poslednjeg centa. Zato sam već pokrenuo IT sektor", naveo je Krivokapić i istič da je važno da sve političke partije prepoznaju ovaj novi momenat.

Za Krivokapića je idealno da u politiku ne bi trebalo da ulaze oni koji žele moć ili koji misle da su nesposobni za bilo šta drugo.

"U vladi nam trebaju ljudi koji ovakav zadatak doživljavaju kao veliku žrtvu, spremni da potroše značajno vreme svog života, svesni, koliko će, do svake sitnice, biti kontrolisani i od domaćih i od međunarodnih faktora", naveo je.

Ističe da sujeta, vlastoljublje i slavoljublje će se pokazati kao veoma loši motivi za ovakav rad, a budući ministar umesto slave i novca, može lako zaraditi i zatvor ukoliko svojim radom sklizne u nezakonite radnje.

"Niko u Crnoj Gori, a ni u međunarodnoj zajednici, čiji smo realan deo, neće više tolerisati korupciju i kriminal ili nesposobnost. Nakon svih obavljenih razgovora u jedno sam siguran: povratka na staro nema! Oni koji se nadaju drugačijem ishodu grdno će se razočarani", poručio je Krivokapić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

LEGLO KRIMINALA

01.10.2020 10:08

Šverca,korupcije,je u VERSKIM INSTITUCIJAMA,a tebe je NAČINILA,jedna od tih SEKTI SMRTI!

ODGOVORITE
Name

Los mi

01.10.2020 10:45

Sedi dobio si sendvic od sekte.Javi se na staro saborno mjesto.

Name

Re

01.10.2020 11:14

Ajme šta reče i ostade živ,čisto sumnjam da ta bratija pored njega isto razmišlja

Name

Ne lupaj sotono

01.10.2020 22:23

Vjerske institucije ne zaduzuju ne pljackaju resurse i preko resursa gradkane,budjet, ne zatvaraju fabrike,ne unistavaju privredu....

Name

Joke

01.10.2020 10:13

S šta sa starim ministrima. Mogu li i oni u zatvor ?

ODGOVORITE
Name

Jovi

01.10.2020 10:57

Upravo, ako niko od oredhodnog režima ne završi u zatvoru, onda nema ništa od cele te priče. To se desilo veću srbiji, svi su oni zajedno i pljačkaju jedan narod i državu.

Name

Licemjerstvo

01.10.2020 10:32

Medjunarodna zajednica je 30 godina tolerisala, bolje reci njegovala kriminal i korupciju do epskih razmjera ne birajuci sredstva. Ako je time dosao kraj, moze se ocekivati napredak u svakome smislu....

ODGOVORITE
Name

Smrt fašizmu

01.10.2020 16:00

Krivokapicu kakva te “većina “ Podržava Sumnjam u dobar ishod za građane Crne Gore! Izgledna opcija Novi izbori naj kasnije na Proljeće !!

ODGOVORITE