Savić: Vlast nekom majka, a nekome maćeha!

Opštine u Republici Srpskoj su različitim mjerama i postupcima Vlade dovedene na nivo egzistiranja na terenu, bez motiva i sredstava ili fondova za lokalni razvoj. Ova situacija se iz dana u dan pogoršava, kaže Rado Savić, zamjenik predsjednika SDS-a.

Republika Srpska 27.09.2020 | 10:19
Savić: Vlast nekom majka, a nekome maćeha!

Savić je naglasio da je još veći problem je situacija u kojoj vladajuća koalicija stranaka na čelu sa SNSD-om stvara dodatni razdor među opštinama i to tako da u većoj mjeri, značajno više pomaže „svoje“ opštine u odnosu na druge opštine gdje nisu na vlasti.

Kao primjer Savić navodi raspodjela kredita koji je Srpska dobila od Međunarodnog monetarnog fonda za nadoknadu smanjenih sredstava od preraspodjele prikupljenog PDV-a ,što čini osnovni izvor sredstava za punjenje budžeta opština. Pri toj raspodjeli, objašnjava Savić, iznos sredstava koje će opštine dobiti zavisi od toga da li je na njihovom čelu SNSD, tvrdi on.

Savić je rekao je da vlast dijeli građane na privilegovane jer su glasali za SNSD a kažnjava građane koji su svoje povjerenje dali drugim političkim subjektima. To posebno pogađa male, nerazvijene opštine, a time, objašnjava Savić, ova vlast, sa SNSD na čelu, umjesto da vodi računa o njihovom razvoju, kako bi sačuvali stanovništvo na rodnoj grudi, sve čini da stanovnici, građani, farmeri napuste svoja imanja, domove i sreću potraže u većim centrima u Republike Srpske.

U kojoj mjeri se Vlada RS maćehinski ponaša prema „opozicionim“ opštinama, kaže Savić, pokazuje se i u raspodjeli donatorskih sredstava svake vrste. " Sam Milorad Dodik je javno izjavio 2016. u predizbornoj kampanji da SNSD-ove opštine imaju prednost u svakom obliku podrške Vlade, naglasio je Savić. 

"Ovi lokalni izbori su momenat kada treba kazniti ponašanje SNSD-a i koalicionih partnera i pokazati da se slobodna volju građana, pravo na slobodan izbor mora poštovati, jer u suprotnom Republika Srpska ostaje partokratsja (SNSD) država“, zaključio je Savić.

BN TV

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

!!!

27.09.2020 09:03

Lijepo zboriš, samo počni od sebe. Da li su kod tebe svi građani jednako zastupljeni? Pogledaj u nebo, često si na crkvenim proslavama, to bi trebalo da znači da vjeruješ u Boga, pa onda reci; jesu li svi građani tvoje opštine pred tobom i organima opštine isti?? Vidiš kako je teško u nepravednom sistemu i nepravednoj preraspodjeli, zato pokaži ličnim primjerom pravičnost, pa će se neke stvari i same od sebe bolje složiti.

ODGOVORITE
Name

Direkt

27.09.2020 11:38

On i takoreći počinje od sebe, pošto privrednici na njegovoj opštini više doprinose RS, nego što RS doprinosi njegovoj opštini.

Name

Doboj

28.09.2020 00:03

Savicu, prodali ste Doboj! Udruzili se sa Crnim Djavolom. Cijenu cete skupo platiti i placate. Narod vise ne vjeruje ni SDSu ni PDPu... nikome.

Name

Rale

27.09.2020 09:07

Sebičan smo narod, nismo više soladirni, ne mislimo na sebe, ali volimo lopove i hajduke više nego familiju svoju.

ODGOVORITE
Name

anonimac

27.09.2020 09:10

E pa gospodine Savicu ti kao politicar znas,a neces da kazes da se sistem treba mijenjati,a ne samo ljudi.

ODGOVORITE
Name

Srecko

27.09.2020 09:15

Kuknjava, nema para za izbore, nema nista od plana da pobjegnes sa parama

ODGOVORITE
Name

Moguce ali

27.09.2020 09:19

Dodo kaze da sve cvta i blista u r,su i da je r,s, jedna regija najbogatija u regionu cak,ako misli dodo na sebe onda jest stvarno najbogatiji u regiji.

ODGOVORITE
Name

Direkt

27.09.2020 11:40

Dodik je pravi primjer čovjeka koji počinje od sebe, a druge ko šiša. :)))

Name

Tomo

27.09.2020 09:20

'ajde, nemoj pricati

ODGOVORITE
Name

Pa

27.09.2020 10:06

Evo ti Bijeljina. Vidi se šta radi Dodik.Micu potkupio ili ucijenili (a može obadvoje) i sad juriš iz Vlade ka BN. Ministri ( na papiru) oblijecu Micica sa raznim pričama i obećanjima kao da Bijeljina dosad nije postojala pa će sad oni da je grade. Izdajnik partije koja ga je stvorila i obogatila, trosi nemilice budžet Opstine za bilborde sa svojom slikom, kupuje pristalice parama naroda,zakup prostorija njegove partije,podsticajima podobnim članovima vladajucih. Sve izdajnik ubrzano radi jer mora ispuniti dogovor sa dodom inače pada ko kruška. A pasti mora jer izdaja se ne prašta. Glasati,glasati i svi izaći na izbore poslati ološ i bandu u smece.Nek nam živi vječno ❤️ Српска Демократска Странка ❤️čuvar naše Republike Srpske i našeg Srpskog naroda.

ODGOVORITE
Name

Posmateac1

27.09.2020 11:30

Lijepo zboris ali sa Sarovicem i Bosicem tone se sce dublje,sds samo novi kadrovi mogu spasit potpunog nestanka ovaj dovojac da ima imalo morala dai bi sam ostavku.

Name

Ali kasno

27.09.2020 12:35

VI KOJI PODRZAVATE SDS,A NE PODRZAVATE SAROVICA I BOSICA,TIME RUSITE SAMI SDS.NISAM NI ZA KOGA,AKI STA DA URADI I SAROVIC I BOSIC U STRANCI GDJE JOS NIJE OCISCENA OD GAMADI KOJU VLASTA KUPUJE NARODNIM PARAMA.DA KI NEKO KAZE DA JE ZA SNSD IKI SOS A DA SKLONE DODIKA I DJOKICA A SVI U NJIHOVIM STRANKAMA ZNAJU DA SA NJIMA UPRAVLJAJU DODIKOV I PETROV SIN,I DA CIJELOM INFRASTRUKTUROM UPRAVLJAJU NJIH DVIJICA ZATO KONTROLISU IZBORNI CIKLUS.BORITE SE I VI ZA SDS DA SE OSLOBODIMO JARMA A ONDA TRAZITI NOVE LJUDE DA NASTAVE DALJE.