Савић: Власт неком мајка, а некоме маћеха!

Општине у Републици Српској су различитим мјерама и поступцима Владе доведене на ниво егзистирања на терену, без мотива и средстава или фондова за локални развој. Ова ситуација се из дана у дан погоршава, каже Радо Савић, замјеник предсједника СДС-а.

Република Српска 27.09.2020 | 10:19
Савић: Власт неком мајка, а некоме маћеха!

Савић је нагласио да је још већи проблем је ситуација у којој владајућа коалиција странака на челу са СНСД-ом ствара додатни раздор међу општинама и то тако да у већој мјери, значајно више помаже „своје“ општине у односу на друге општине гдје нису на власти.

Као примјер Савић наводи расподјела кредита који је Српска добила од Међународног монетарног фонда за надокнаду смањених средстава од прерасподјеле прикупљеног ПДВ-а ,што чини основни извор средстава за пуњење буџета општина. При тој расподјели, објашњава Савић, износ средстава које ће општине добити зависи од тога да ли је на њиховом челу СНСД, тврди он.

Савић је рекао је да власт дијели грађане на привилеговане јер су гласали за СНСД а кажњава грађане који су своје повјерење дали другим политичким субјектима. То посебно погађа мале, неразвијене општине, а тиме, објашњава Савић, ова власт, са СНСД на челу, умјесто да води рачуна о њиховом развоју, како би сачували становништво на родној груди, све чини да становници, грађани, фармери напусте своја имања, домове и срећу потраже у већим центрима у Републике Српске.

У којој мјери се Влада РС маћехински понаша према „опозиционим“ општинама, каже Савић, показује се и у расподјели донаторских средстава сваке врсте. " Сам Милорад Додик је јавно изјавио 2016. у предизборној кампањи да СНСД-ове општине имају предност у сваком облику подршке Владе, нагласио је Савић. 

"Ови локални избори су моменат када треба казнити понашање СНСД-а и коалиционих партнера и показати да се слободна вољу грађана, право на слободан избор мора поштовати, јер у супротном Република Српска остаје партократсја (СНСД) држава“, закључио је Савић.

БН ТВ

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

!!!

27.09.2020 09:03

Лијепо збориш, само почни од себе. Да ли су код тебе сви грађани једнако заступљени? Погледај у небо, често си на црквеним прославама, то би требало да значи да вјерујеш у Бога, па онда реци; јесу ли сви грађани твоје општине пред тобом и органима општине исти?? Видиш како је тешко у неправедном систему и неправедној прерасподјели, зато покажи личним примјером правичност, па ће се неке ствари и саме од себе боље сложити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

27.09.2020 11:38

Он и такорећи почиње од себе, пошто привредници на његовој општини више доприносе РС, него што РС доприноси његовој општини.

Name

Добој

28.09.2020 00:03

Савицу, продали сте Добој! Удрузили се са Црним Дјаволом. Цијену цете скупо платити и плацате. Народ висе не вјерује ни СДСу ни ПДПу... никоме.

Name

Рале

27.09.2020 09:07

Себичан смо народ, нисмо више соладирни, не мислимо на себе, али волимо лопове и хајдуке више него фамилију своју.

ОДГОВОРИТЕ
Name

анонимац

27.09.2020 09:10

Е па господине Савицу ти као политицар знас,а нецес да казес да се систем треба мијењати,а не само људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срецко

27.09.2020 09:15

Кукњава, нема пара за изборе, нема ниста од плана да побјегнес са парама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Могуце али

27.09.2020 09:19

Додо казе да све цвта и блиста у р,су и да је р,с, једна регија најбогатија у региону цак,ако мисли додо на себе онда јест стварно најбогатији у регији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

27.09.2020 11:40

Додик је прави примјер човјека који почиње од себе, а друге ко шиша. :)))

Name

Томо

27.09.2020 09:20

'ајде, немој прицати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

27.09.2020 10:06

Ево ти Бијељина. Види се шта ради Додик.Мицу поткупио или уцијенили (а може обадвоје) и сад јуриш из Владе ка БН. Министри ( на папиру) облијецу Мицица са разним причама и обећањима као да Бијељина досад није постојала па ће сад они да је граде. Издајник партије која га је створила и обогатила, троси немилице буџет Опстине за билборде са својом сликом, купује присталице парама народа,закуп просторија његове партије,подстицајима подобним члановима владајуцих. Све издајник убрзано ради јер мора испунити договор са додом иначе пада ко крушка. А пасти мора јер издаја се не прашта. Гласати,гласати и сви изаћи на изборе послати олош и банду у смеце.Нек нам живи вјечно ❤️ Српска Демократска Странка ❤️чувар наше Републике Српске и нашег Српског народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посматеац1

27.09.2020 11:30

Лијепо зборис али са Саровицем и Босицем тоне се сце дубље,сдс само нови кадрови могу спасит потпуног нестанка овај довојац да има имало морала даи би сам оставку.

Name

Али касно

27.09.2020 12:35

ВИ КОЈИ ПОДРЗАВАТЕ СДС,А НЕ ПОДРЗАВАТЕ САРОВИЦА И БОСИЦА,ТИМЕ РУСИТЕ САМИ СДС.НИСАМ НИ ЗА КОГА,АКИ СТА ДА УРАДИ И САРОВИЦ И БОСИЦ У СТРАНЦИ ГДЈЕ ЈОС НИЈЕ ОЦИСЦЕНА ОД ГАМАДИ КОЈУ ВЛАСТА КУПУЈЕ НАРОДНИМ ПАРАМА.ДА КИ НЕКО КАЗЕ ДА ЈЕ ЗА СНСД ИКИ СОС А ДА СКЛОНЕ ДОДИКА И ДЈОКИЦА А СВИ У ЊИХОВИМ СТРАНКАМА ЗНАЈУ ДА СА ЊИМА УПРАВЉАЈУ ДОДИКОВ И ПЕТРОВ СИН,И ДА ЦИЈЕЛОМ ИНФРАСТРУКТУРОМ УПРАВЉАЈУ ЊИХ ДВИЈИЦА ЗАТО КОНТРОЛИСУ ИЗБОРНИ ЦИКЛУС.БОРИТЕ СЕ И ВИ ЗА СДС ДА СЕ ОСЛОБОДИМО ЈАРМА А ОНДА ТРАЗИТИ НОВЕ ЉУДЕ ДА НАСТАВЕ ДАЉЕ.