Hrvatska zbog virusa postaje prijetnja unutar EU

Portparol slovenačke vlade za kovid-19 Јelko Kacin iznio je niz oštrih kritika na račun hrvatske Vlade i epidemiologa koje je optužio za "izvoz" virusa korona u Sloveniju.

Region 24.08.2020 | 19:58
Hrvatska zbog virusa postaje prijetnja unutar EU

U razgovoru za ljubljanski nedjeljnik "Reporter", Kacin se požalio i na ponašanje novinara koji ga kritikuju i poruke na društvenim mrežama da je njegovo ponašanje "licemjerno", jer je građane upozoravao na opasnost ljetovanja u Hrvatskoj, dok sam ljetuje u Hrvatskoj, na Krku, gdje ima kuću za odmor.

- Postao sam jedna vrsta gromobrana i pljuvaonice, što nije ugodno, ni za mene, ni za moju porodicu - rekao je Kacin.

Dodao je da su mu neki hrvatski mediji pred kuću slali i "paparace" kako bi ga slikali i od njega uzeli izjavu, kao i da je on na Krku "na svom", a ne na njihovom terenu.

- Ne želim ništa loše Hrvatskoj, ali ona (zbog rasta slučajeva zaraze) postaje ozbiljna prijetnja državama EU zbog velikog broja naših turista, najviše Sloveniji - kazao je Kacin, prenijela je Hina.

Kacin je dodao da će vrijeme pokazati da su prilike u Hrvatskoj "vrlo dramatične".

- Јa imam mnogo razloga za zabrinutost - rekao je Kacin, dodajući da su njegova upozorenja u tom smislu "dobronamjerna".

Ako se Hrvatska sama ne pobrine za bolju epidemiološku sliku, dodao je, onda joj u tome niko ne može pomoći.

Kacin je u intervjuu bio veoma kritičan prema sporim odlukama hrvatske Vlade na ograničavanju rada noćnih klubova i drugih mjesta zabave iz kojih, prema podacima slovenačkih epidemiologa, dolazi većina importovanih zaraza u Sloveniju, a prenose ih mladi koji ljetuju na hrvatskoj obali.

Kacin se u razgovoru retorički pitao "je li otvaranje takvih klubova u Hrvatskoj neophodno zbog turističke sezone" ili zbog "ekstraprofita" nekih uticajnih vlasnika klubova.

(Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

srna

24.08.2020 18:34

Normalno zato sto su naj bolje prosli u EVROPI po turizmu

ODGOVORITE
Name

Pinokio

24.08.2020 22:35

Kad prodje sezona , naredne dve sedmice bice kljucne.

ODGOVORITE
Name

tar

25.08.2020 06:21

Kakav licemjer. Realno, mnogi su ispali licemjeri u zadnje vrijeme, što se tiče HR. Kao prvo, HR nije prijetnja EU zbog mnogo Slovenaca u HR, kako kaže Kacin, već prijetnja Sloveniji. Kao da Slovenci sada masovno idu u ostatak EU poslije odmora u HR. Kao drugo, šta on ima da kritikuje vladu bilo koje druge države kako se nosi sa koronom, pogotovo sada kada su svi Slovenici potrošili odmore u HR i vratili se, sada kritikuje. Ako je toliko loše bilo, zašto HR nije već 3 mjeseca na crvenoj listi Slovenije? Onda nijedan Slovenac ne bi išao u HR. Sve i da je bila na crvenoj listi, svaki Slovenac je dobrovoljno išao u HR tako da optužbe ovakve su krajnje licemjerne. Inače nisam Hrvat, samo me nervira ovo sve i komentarišem.

ODGOVORITE