Хрватска због вируса постаје пријетња унутар ЕУ

Портпарол словеначке владе за ковид-19 Јелко Кацин изнио је низ оштрих критика на рачун хрватске Владе и епидемиолога које је оптужио за "извоз" вируса корона у Словенију.

Регион 24.08.2020 | 19:58
Хрватска због вируса постаје пријетња унутар ЕУ

У разговору за љубљански недјељник "Репортер", Кацин се пожалио и на понашање новинара који га критикују и поруке на друштвеним мрежама да је његово понашање "лицемјерно", јер је грађане упозоравао на опасност љетовања у Хрватској, док сам љетује у Хрватској, на Крку, гдје има кућу за одмор.

- Постао сам једна врста громобрана и пљуваонице, што није угодно, ни за мене, ни за моју породицу - рекао је Кацин.

Додао је да су му неки хрватски медији пред кућу слали и "папараце" како би га сликали и од њега узели изјаву, као и да је он на Крку "на свом", а не на њиховом терену.

- Не желим ништа лоше Хрватској, али она (због раста случајева заразе) постаје озбиљна пријетња државама ЕУ због великог броја наших туриста, највише Словенији - казао је Кацин, пренијела је Хина.

Кацин је додао да ће вријеме показати да су прилике у Хрватској "врло драматичне".

- Ја имам много разлога за забринутост - рекао је Кацин, додајући да су његова упозорења у том смислу "добронамјерна".

Ако се Хрватска сама не побрине за бољу епидемиолошку слику, додао је, онда јој у томе нико не може помоћи.

Кацин је у интервјуу био веома критичан према спорим одлукама хрватске Владе на ограничавању рада ноћних клубова и других мјеста забаве из којих, према подацима словеначких епидемиолога, долази већина импортованих зараза у Словенију, а преносе их млади који љетују на хрватској обали.

Кацин се у разговору реторички питао "је ли отварање таквих клубова у Хрватској неопходно због туристичке сезоне" или због "екстрапрофита" неких утицајних власника клубова.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

срна

24.08.2020 18:34

Нормално зато сто су нај боље просли у ЕВРОПИ по туризму

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пинокио

24.08.2020 22:35

Кад продје сезона , наредне две седмице бице кљуцне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тар

25.08.2020 06:21

Какав лицемјер. Реално, многи су испали лицемјери у задње вријеме, што се тиче ХР. Као прво, ХР није пријетња ЕУ због много Словенаца у ХР, како каже Кацин, већ пријетња Словенији. Као да Словенци сада масовно иду у остатак ЕУ послије одмора у ХР. Као друго, шта он има да критикује владу било које друге државе како се носи са короном, поготово сада када су сви Словеници потрошили одморе у ХР и вратили се, сада критикује. Ако је толико лоше било, зашто ХР није већ 3 мјесеца на црвеној листи Словеније? Онда ниједан Словенац не би ишао у ХР. Све и да је била на црвеној листи, сваки Словенац је добровољно ишао у ХР тако да оптужбе овакве су крајње лицемјерне. Иначе нисам Хрват, само ме нервира ово све и коментаришем.

ОДГОВОРИТЕ