Određen pritvor Goranu Rosu, Martini mjere zabrane

- Osnovni sud u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor za Gorana Rosu, dok je Martini Roso određena mjera zabrane uz oduzimanje ličnih dokumenata.

Republika Srpska 17.07.2020 | 21:37
Određen pritvor Goranu Rosu, Martini mjere zabrane

Kako su prenijeli mediji, Goran Roso osumnjičen je da je od 2010. do 2020. godine počinio krivična djela razbojništvo, lažno predstavljanje, ugrožavanje sigurnosti, falsifikovanje isprave, navođenje na ovjeru neistinitog sadržaja, prevara, utaja, neovlašten pristup zaštićenom kompjuteru, kompjuterskoj mreži, telekomunikacionoj mreži i elektronskoj obradi podataka, na štetu više lica sa područja Banjaluke.

Martina Roso osumnjičena je da je od 2016. do 2019. godine počinila krivična djela falsifikovanje isprave, navođenje na ovjeru neistinitog sadržaja, prevara i krivično djelo neovlašteno pružanje medicinskih usluga.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka ranije je saopšteno da je tužilaštvo predložilo pritvor zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, bojazni da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, kao i da bi boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo.

(BN/Srna)  

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Prazne priče

17.07.2020 20:05

Kako je moguće da je počinio tolika krivična djela a sad ga hapse i razglašavaju na sva zvona kao da igra mečka.Ko će odgovarati ako bude pušten i vraćen mu helikopter!?Ne treba objavljivati ove vijesti dok god taj neko koji se sumnjiči ili hapsi ne bude pravosnažno osuđen i upućen na izdržavanje kazne

ODGOVORITE
Name

Re

18.07.2020 06:23

Sve to se znavdest godina i suti on je bio neci igrac samo sada nije dobro nabacio loptu i tu je pao..da neko moze da radi sta hoce i da ima helikopter a da vlast za to zna i suti ...svi lopovi...

Name

Marko

18.07.2020 17:02

Bolje bi bilo da cute o sramoti svojoj,lik ima 90 krivicnih djela samo u Srbiji a 10 godina uziva zastitu u RS u i radi dalje.Kad se zakacio sa nekim s kim nije smio inda hapsenje na sva zvona !!! Normalnom covjeku je jasno sta je ovde,od policije do tuzilastava i suda sve goli razbojnici.

Name

Nenad

17.07.2020 20:12

Ako su krivi pusti ce ih 100%.

ODGOVORITE
Name

Hahah

17.07.2020 20:26

AMA banjalucki mufljuzi ili ti “sudije “ igrajunse sudija, nista tu nece bit kao ni do sada.

ODGOVORITE