FK "Zvijezda 09" počela pripreme za sezonu 2020/21

Fudbaleri FK “Zvijezda 09” zvanično su počeli pripreme za narednu takmičarsku sezonu 2020-2021. Napominju da spremno otpočinju ljetne pripreme sa novim šefom Stručnog štaba Zumbulom Mahalbašićem. Pored toga, bilo je riječi i o prijedlogu za proširenje Premijer lige BiH.

Sport 24.06.2020 | 18:40
FK "Zvijezda 09" počela pripreme za sezonu 2020/21

Početak priprema za narednu sezonu FK “Zvijezda 09” počeo je uz novog trenera. Upravni odbor imenovao je Zumbula Mahalbašića za šefa Stručnog štaba koji će voditi ekipu.

“Ono što ja mogu obećati, a da ne bude svakodnevna floskula jeste dobar rad, disciplina i nadam se da ćemo mi kao tim napredovati nevezano u kojoj ligi ćemo igrati”, rekao je Zumbul Mahalbašić, novoimenovani trener FK “Zvijezda 09”.

Fudbalski klub “Zvijezda 09”, kao posljedica odluke Fudbalskog saveza BiH da se prekine BHT Premijer liga, ispao je iz ovog elitnog ranga.

“Mi smo još uvijek u neizvjesnosti. Nadali smo se i očekivali da će to ranije da se riješi, pa da znamo na čemu smo. Malo smo zakasnili sa pripremama u odnosu na druge ekipe, ali sa opravdanjem da će Fudbalski savez BiH donijeti konačnu odluku. To je trebalo da se desi juče, iako su poznati razlozi zbog čega se prolongirala sjednica, ona će se u narednih par dana morati održati”, istakao je predsjednik FK “Zvijezda 09” Boris Stanišić.

“Mi smo spremni i za A i za B varijantu. I da se ovaj proces nastavi dalje i da nastavimo da se takmičimo u Premijer ligi, konkretnije ćemo se oglasiti onog momenta kada Fudbalski savez BiH donese odluku”, dodaje  Aleksandar Vuković, član Izvršnog odbora FK “Zvijezda 09”.

U narednoj sezoni radiće se na marketing strategiji, sa fokusom na prezentaciju brenda “Zvijezda 09” i sa posebnim akcentom na akademiju. Rješavaće se pitanje infrastrukturnih projekata u vidu reflektora i osvjetljenja na stadionu u Ugljeviku. Izvršni odbor kluba pregovarao je sa strateškim partnerima, kao i sa sponzorima kluba, tako da je klub “Zvijezda 09” obezbijedio odlične uslove za rad. 

 

BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar