"Treba baciti bombu na Moskvu i Budimpeštu"

Poslanik iz stranke Evropska solidarnost Petra Porošenka Taras Bilan apelovao je na predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog da detonira nuklearne bombe.

Svijet 10.06.2020 | 21:30
"Treba baciti bombu na Moskvu i Budimpeštu"

I to u Budimpešti, Moskvi i Sankt Peterburgu da bi se "zaštitili od napada Mađarske i Rusije", piše ruski portal "Strana.ua".

Ukrajinski političar je na taj način odreagovao na planove vlasti u Ukrajini da izvrše administrativno-teritorijalnu reformu nakon koje bi se u Zakarpatskoj oblasti mogao pojaviti "mađarski" region sa centrom u Beregovu.

"Danas Mađarska, sutra će takve ustupke zahtevati i Rumunija. A što se tiče Rusije – ona otvoreno govori o oružanom napadu s ciljem okupiranja Odeske, Hersonske i Nikolajevske oblasti", napisao je poslanik na svojoj stranici na Fejsbuku. Važno je istaći da Kijev optužuje Rusiju za umešanost u sukobu na jugoistoku Ukrajine, dok Rusija odbacuje te optužbe.

Ukrajinski poslanik predložio je akcioni plan koji, po njegovom mišljenju, treba realizovati kako bi se sprečio "upad" u zemlju. Bilan smatra da Zelenski treba naložiti operatoru svih aktivnih nuklearnih elektrana u zemlji "Energoatomu" da što pre "napravi 100-150 nuklearnih bombi i takozvanih 'prljavih' bombi u cilju obuzdavanja spoljnog agresora".

"Treba instalirati bojeve glave sa nuklearnim punjenjem na rakete tipa RK-360MC 'Neptun' sa unošenjem koordinata na teritorijama Mađarske i Rusije. Treba napraviti 50-100 grupa za izviđanje i sabotažu koje će činiti dobrovoljci i volonteri 'prvog talasa mobilizacije'. Predati im napravljene 'prljave bombe' sa naredbom da ih postave pored vojnih objekata u Budimpešti, Sankt Peterburgu i Moskvi", napisao je političar.

Odnosi između Kijeva i Moskve naglo su se pogoršali 2014. godine nakon ujedinjenja Rusije i Krima i početka oružanog sukoba u Donbasu. Ukrajina redovno optužuje Rusiju da je umešana u sukob na jugoistoku svoje teritorije. Moskva negira sve optužbe Kijeva.

(Tanjug)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Eto Vidis

10.06.2020 20:50

Ja sam mislio da su samo kod nas politicari budale.

ODGOVORITE
Name

Banjalučanin

10.06.2020 21:15

Naravno da je Moskva umiješana u sukob, ali počeli su ga Amerikanci sa ciljem da Ukrajinu, najveću evropsku žitnicu, zasiju GMO sjemenom firme Monsanto. Da taj poslanik nije kupljen od strane američke duboke države, pošteno bi rekao da im je Rusija u stvari - spas.

ODGOVORITE
Name

Aman

11.06.2020 04:51

Budalcine. Treba njegovoj zeni medju noge. Niko stoku ne dira a on bi bacao bombe nemalo do atomske. Svakakvih budala ima na ovom svijetu. To ti je ko onaj vic kada mujo kaze sulji kako je atomska mnogo skupa a on kaze ;; ja da hoce jedna past u moje dvoriste;tako i ova budalina kao da ovi nece njima vratiti i to ne jednu nego stotinu.

ODGOVORITE
Name

Ludom covjeku

11.06.2020 08:08

Sve je normalno. Psihopate su na vlasti sirom planete....

Name

Stvarno,

11.06.2020 08:34

Ovi Ukrajinci, su totalni ludaci, Dolfi im nije ni do kiljena" neka ih je sram , sta nebi oni radi da imaju mogucnost.

ODGOVORITE
Name

Milan

11.06.2020 14:10

Tesko je u politickim krugovima pronaci zdravoumnu osobu.....

ODGOVORITE
Name

Ilija

11.06.2020 17:08

Ja nevidjene budale.

ODGOVORITE
Name

I? Sta onda?

11.06.2020 18:01

Da li je on svestan sta ce biti posle.

ODGOVORITE
Name

Jos jednom cu reci,

20.06.2020 10:38

Ukrajinci su blesavi ljudi, neka pocnu raditi, ne samo čekati USA nepovratne Dolare ! Ni kod njih ne cvetaju rože "momci tamo se radi 10 -12 casova , ukoliko želiš normalno živeti. Koliko toliko, Radite gospodo' zemlju imate Veliku.

ODGOVORITE