Pas Eris ima verovatno najdužu njušku na svetu!

Psi rase Ruski hrt ( ili na ruskom barzoj) obično imaju dugačke njuške od većine ostalih rasa pasa, ali jedan primerak psa imena Eris, ovih dana privukao veliku medijsku i internet pažnju jer ima verovatno najdužu njušku na svetu!

Zanimljivosti 02.06.2020 | 18:18
Pas Eris ima verovatno najdužu njušku na svetu!

Dvogodišnja Eris iz Ričmonda u Virdžiniji je beli ruski hrt (barzoj) njena njuška ima neverovatnu dužini za jednog psa od celih 31 centimetar dužine!

Eris, čije ime na ruskom znači "brza", ima celokupnu dužinu do 144 cm sama njuška meri kako smo rekli 31,2 centimetar.

Vlasnica Erisa, Lili Kambourian, objavila je na instagram profilu, fotografije njenog psa Eris, iz ugla koji pokazuje koliko je stvarnuo velika ta ogormna simpatična njuška!


Oni koji su videli fotografiju ( po prvi put) ostali su šokirani veličinom njuške ovog preslatkog ruskog hrta - psa Eris!

Lili kaže da je bilo sasvim očigledno da su Eris i njena braća i sestre su imali neku prekomernu prehranu (genetsku manu kada govorimo konkretno o njušci ) kada su bili štenci.

Ali ona sama nije očekivala (kako je ona izjavila medijima) da će ta njuška postati najpopularnija osobina njenog psa u realnosti, medijima ali i na internetu.

Zbog Erisove neobično duge njuške, ali i zbog njene super prijateljske ličnosti, Lili kaže kada ide u štenju sa Eris ljudi ih na ulici često zaustavljaju

Ponekad mora da gleda koliko su ulice prazne, da bi mogls nesmetano da izvede psa u šetnju a da se neko ne priupita koja je pasmina Eris, i odakle tolika njuška njenom psu.

Izvor: Zanimljivostidana.com

Komentari / 0

Ostavite komentar