Odložena statusna konferencija za generala Mladića

Mehanizam u Hagu odložio je statusnu konferenciju u postupku protiv generala Vojske Republike Srpske Ratka Mladića koja je bila zakazana za 29. maj, a trebalo je da se održi video konferencijskom vezom.

Republika Srpska 26.05.2020 | 13:45
Odložena statusna konferencija za generala Mladića

Pretpretresni sudija je odlučio da odloži konfererenciju, na kojoj se inače razmatraju pitanja u vezi sa pritvorom, zdravljem, posetama i drugim statusnim pitanjima haških pritvorenika, dok ne bude bilo uslova da se konferencija održi u sudnici u prisustvu Mladića i njegovog branioca.

Konferencija je prvobitno trebalo da se održi 29. maja video vezom uspostavljenom između pritvorske jedinice u kojoj je smešten Mladić i sudske zgrade Mehanizma za krivične sudove u Hagu, a imajući u vidu zaštitne mere od virusa Covid 19.

Mladić u pritvoru čeka sednicu pred Žalbenim većem, koja je zakazana za 16. i 17. jun, i na kojoj će, prema današnjoj odluci predpretresnig sudije, moći da iznese i svoja starisna pitanja.

Ratko Mladić je prvostepenom presudom Tribunala u Hagu, čiji je rad nasledio Mehanizam, osuđen u novembru 2017. na doživotni zatvor zbog navodnih ratnih zločina i BIH i u pritvoru čeka okončanje žalbenog postupka i drugostepenu presudu.

(Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

marko

26.05.2020 13:14

Kako se podmladio ratko,a pred kad ce ga uhapsiti u srbiji,bio je kao starac os 90 godina.Prija mu u zatvoru

ODGOVORITE
Name

mirko

26.05.2020 14:54

Jest jest podmladio se ko i ti budaletino nepismena! ???

Name

Trn

27.05.2020 08:23

Zao mi te kao covjeka i borca ,ali onaj tvoj sin Darko suruje sa Burlom koji je te predao Hagu i druge nase . Neka si ti nama ziv i zdrav .

ODGOVORITE