Italijanka kažnjena jer je u šetnju tokom karantina izvela kornjaču!

Italijanski karabinjeri kaznili su 60-godišnju Rimljanku, jer je time što je izvela u šetnju svoju kornjaču prekršila karantin, objavili su lokalni mediji.

Zanimljivosti 15.04.2020 | 17:35
Italijanka kažnjena jer je u šetnju tokom karantina izvela kornjaču!

Prema pisanju medija, za razliku od skorašnje priče sa juga Francuske, gde je meštanin prošetao mačku na povocu, Italijanka je jednostavno iznela kornjaču na vazduh i šetala pored nje.

Na jednoj od ulica u istočnom delu Rima, kako se navodi, primetila ih je patrola karabinjera. Saslušavši ženina objašnjenja, organi reda su šetnju kornjače okarakterisali kao nedozvoljen postupak, prenosi Sputnjik.

Kako u vezi s ovim slučajem piše italijanski list „Korijere dela Sera“, kornjača nije pas. Vlasnica reptila dobila je kaznu i po nalogu karabinjera vratila se kući s kornjačom u rukama.

Prošle nedelje, prema navodima medija, rimski policajci kaznili su drugu stanovnicu zbog sličnog kršenja karantina: ona je izjavila da je krenula da potraži šargarepu za svog kunića.

Podsetimo, od 10. marta u celoj Italiji uvedene je karantin i zabrana kretanja za građane, osim u slučaju krajnje potrebe. Za kršenje uvedenih mera predviđene su novčane kazne u iznosu do 3 hiljade evra.

Izvor: Telegraf.rs 

 

Komentari / 0

Ostavite komentar