Avion iz Abu Dabija doletio zbog jednog putnika

Avion iz Abu Dabija kompanije Gainjet Aviation SA sletio je danas oko 18 sati bez putnika na pistu Aerodroma u Sarajevu radi povratka jednog državljanina Ujedinjenih Arapskih Emirata, saznaje Klix.

Bosna i Hercegovina 10.04.2020 | 21:07
Avion iz Abu Dabija doletio zbog jednog putnika

Ministarstvo bezbjednosti BiH je, kako saznajemo, danas dalo sagasnost za privremeno otvaranje graničnog prelaza u vazdušnom saobraćaju na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu.

Razlog: povratak jednog državljanina Ujedinjenih Arapskih Emirata u matičnu zemlju, piše Klix.

Ministar bezbjednosti Fahrudin Radončić kazao je juče da će stranim državljanima koji su se za vrijeme pandemije virusa korona zatekli u Bosni i Hercegovini biti omogućena evakuacija u matične zemlje preko Međunarodnog aerodroma u Sarajevu, dok povratak državljanima BiH neće biti omogućen.

Podsjećamo, juče je onemogućen povratak u Bosnu i Hercegovinu za 27 građana BiH koje je pandemija korona virusa zatekla u Nizoemskoj.

(Klix) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Masala

10.04.2020 20:53

Bolan Fahro dogovori se sam sa sobom jel može ili ne može???Ovako je stanje::Kad treba avion da sleti pa i po jednog putnika da se uzmu pare onda MOŽE ..Kad nemaš testova da provjeris svog gradjanina onda mu prijetis da ne dodje kući .....Opšte ludilo,jer kako možeš i čime to pravdas da mi ne das kući a ja sam ZDRAV u najmanju ruku koliko i ti ako ne i zdraviji ?????

ODGOVORITE
Name

kiki

11.04.2020 07:26

Zabrana ulazka u drzavu...strasno...za to mora neko odgovarat i to krivicno. Cak i da si bolestan niko ti to ne moze zabraniti.Nema tog zakona.