Lepa zbog straha jedva pustila volontere u kuću!

Lepa Lukić prolazi kroz pravu dramu otkako je proglašeno vanredno stanje u Srbiji. Budući da živi sama, a spada u rizičnu grupu građana i ne sme da napušta svoj dom, nije joj pravo da pušta volontere u kuću iz straha da je ne pokradu.

Zabava 08.04.2020 | 14:58
Lepa zbog straha jedva pustila volontere u kuću!

Ona je, naime, pre nekoliko godina bila na udaru lopova, pa je jedva našla način kako da dobavlja potrepštine tokom pandemije. 

"U prvih nekoliko dana, Lepa se dobro držala. Komšije i kolege su joj donele neophodne životne namirnice, ali kada je gotovo potrošila zalihe, situacija se promenila. Pogotovo što Lepa spada u grupu ljudi koja ne može da izlazi iz kuće, a uz to je i prilično nepoverljiva prema ljudima koje ne poznaje dobro", kaže izvor i objašnjava da Snežana Đurišić pomaže Lukićevoj koliko može, ali da to nije dovoljno.

"Lepa je uvek bila pozitivna, ali u ovim trenucima se slomila. Jednostavno je pukla jer je sama po ceo dan kod kuće i zna da zavisi od drugih. To ju je dotuklo i plakala je danima. Snežana Đurišić je često zove i nosi joj hranu i lekove i pomaže joj koliko može, ali to nije dovoljno. Kada su joj kolege i komšije predložile da pozove volontere koji bi umesto nje otišli u prodavnicu ili apoteku, Lepa je to odmah odbila", dodao je izvor, a onda nastavio: "U prvi mah nikome nije bilo jasno zašto nije pristala na tu vrstu pomoći, ali onda se požalila prijateljima da se plaši da pusti nepoznate ljude u kuću", tvrdi izvor i ističe da pevačica strahuje da će biti pokradena.

"Lepa ne želi da volonteri saznaju gde ona živi jer ne želi da bude na meti lopova. Sama je i bespomoćna i zbog toga misli da je laka meta. Dugo se plašila da će joj volonteri pokupiti svu ušteđevinu i malo zlata što joj je ostalo", objasnio je on, pa dodao da su prijatelji i komšije uspele da ubede Lepu da popusti.

"Na kraju su joj nekako objasnili da volonteri pomažu ljudima poput nje i uspeli su da je ubede da ih pusti u stan. Međutim, Lepa je pristala pod uslovom da svaki put kraj nje bude neko od njenih komšija jer ne želi da bude sama u stanu kada joj dolaze volonteri", zaključio je izvor. 

Izvor: Kurir.rs Foto: ATA images

Komentari / 0

Ostavite komentar