Hrvatska: 56 novih slučajeva korone, broj preminulih šest

Državni štab civilne zaštite u Hrvatskoj objavio je najnovije informacije o širenju korona virusa u ovoj državi, a oni su saopštili da je broj preminulih u ovom trenutku šest te da imaju 56 novozarežnih.

Region 29.03.2020 | 14:51
Hrvatska: 56 novih slučajeva korone, broj preminulih šest

Na konferenciji za medije saopšteno je da je u proteklih 24 sata broj novozaraženih 56 te da je ukupni zaraženih korona virusom u Hrvatskoj trenutno 713. Prema posljednjim informacijama, izvršeno je 5.900 testiranja.

Ministar Vili Beroš kazao je i to da je nažalost preminuo jedan bolesnik u KB Dubrava i da je riječ o teškom bolesniku. Naveli su da je broj pacijenata koji koriste respirator 26.

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović rekao je da će u budućnosti Nacionalni štab donositi odluke koje će županijske vlasti morati implementirati, a istakao je i činjenicu da je kritična tačka bio nedavni zemljotres u Zagrebu jer je veliki broj građana refleksno izašao iz svojih domova.

Saopšteno je i to kako je jedan policajac iz splitskog zatvora zaražen koronavirusom, a da su svi ljudi s kojima je bio u kontaktu u samoizolaciji i da je situacija još uvijek pod kontrolom. Ukupan broj policajaca koji se nalazi u samoizolaciji trenutno iznosi 99, a zaražena su ukupno četiri policijska službenika.

(Klix)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

4d

29.03.2020 17:40

Izborite se komsije Imate podrsku svih normalnih ljudi

ODGOVORITE