Хрватска: 56 нових случајева короне, број преминулих шест

Државни штаб цивилне заштите у Хрватској објавио је најновије информације о ширењу корона вируса у овој држави, а они су саопштили да је број преминулих у овом тренутку шест те да имају 56 новозарежних.

Регион 29.03.2020 | 14:51
Хрватска: 56 нових случајева короне, број преминулих шест

На конференцији за медије саопштено је да је у протеклих 24 сата број новозаражених 56 те да је укупни заражених корона вирусом у Хрватској тренутно 713. Према посљедњим информацијама, извршено је 5.900 тестирања.

Министар Вили Берош казао је и то да је нажалост преминуо један болесник у КБ Дубрава и да је ријеч о тешком болеснику. Навели су да је број пацијената који користе респиратор 26.

Министар унутрашњих послова Хрватске Давор Божиновић рекао је да ће у будућности Национални штаб доносити одлуке које ће жупанијске власти морати имплементирати, а истакао је и чињеницу да је критична тачка био недавни земљотрес у Загребу јер је велики број грађана рефлексно изашао из својих домова.

Саопштено је и то како је један полицајац из сплитског затвора заражен коронавирусом, а да су сви људи с којима је био у контакту у самоизолацији и да је ситуација још увијек под контролом. Укупан број полицајаца који се налази у самоизолацији тренутно износи 99, а заражена су укупно четири полицијска службеника.

(Клиx)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

29.03.2020 15:40

Изборите се комсије Имате подрску свих нормалних људи

ОДГОВОРИТЕ