Zaposleni u Guglu, Fejsbuku, Amazonu rade od kuće zbog korona virusa!

Kompanije „Amazon“, „Fejsbuk“, „Gugl“ i „Majkrosoft“ ohrabruju zaposlene u Sijetlu da rade od kuće zbog zabrinutosti zbog novog koronavirusa kako epidemija u svetu raste. Korporacija „Alfabet“, u okviru koje posluje „Gugl“, tražila je od svojih zaposlenih isto.

Zanimljivosti 11.03.2020 | 16:24
Zaposleni u Guglu, Fejsbuku, Amazonu rade od kuće zbog korona virusa!

Ta „naredba“ se odnosi na skoro svih 100.000 zaposlenih u 11 kancelarija širom SAD-a i Kanade. Korporacija „Alfabet“je poslednja u nizu kompanija koja je donela ovakvu odluku, otkako je broj slučajeva zaraze koronavirusom povećan na gotovo 1.000.

Kancelarije će ostati otvoreni samo za zaposlene čiji poslovi zahtevaju njihovu prisutnost na radnom mestu.

Tokom prošle nedelje je „Gugl“, kao i kompanije „Amazon“, „Majkrosoft“ i „Fejsbuk“,preporučio zaposlenima u Sijetlu da rade od kuće, jer se koronavirus širi u državi Vašington.

U kompanijama „Amazon“ i „Fejsbuk“, već ima zaraženih koronavirusom, a broj obolelih širom Amerike je sve veći. Oglasio se i „Tviter“ koji je isto tako zamolio svoje zaposlene da rade od kuće.

„Obavestili smo naše zaposlene i sledimo savete službenika za javno zdravlje da prioritet daju svima i zdravlju“, istakao je u saopštenju portparol „Fejsbuka“.
„Blisko sarađujemo sa lokalnim organima javnog zdravstva kako bismo pružili potrebnu podršku našim kolegama i njihovim kolegama“, rekao je portparol „Majkrosofta“. 

Izvor:RTS

Komentari / 0

Ostavite komentar