Запослени у Гуглу, Фејсбуку, Амазону раде од куће због корона вируса!

Компаније „Амазон“, „Фејсбук“, „Гугл“ и „Мајкрософт“ охрабрују запослене у Сијетлу да раде од куће због забринутости због новог коронавируса како епидемија у свету расте. Корпорација „Алфабет“, у оквиру које послује „Гугл“, тражила је од својих запослених исто.

Занимљивости 11.03.2020 | 16:24
Запослени у Гуглу, Фејсбуку, Амазону раде од куће због корона вируса!

Та „наредба“ се односи на скоро свих 100.000 запослених у 11 канцеларија широм САД-а и Канаде. Корпорација „Алфабет“је последња у низу компанија која је донела овакву одлуку, откако је број случајева заразе коронавирусом повећан на готово 1.000.

Канцеларије ће остати отворени само за запослене чији послови захтевају њихову присутност на радном месту.

Током прошле недеље је „Гугл“, као и компаније „Амазон“, „Мајкрософт“ и „Фејсбук“,препоручио запосленима у Сијетлу да раде од куће, јер се коронавирус шири у држави Вашингтон.

У компанијама „Амазон“ и „Фејсбук“, већ има заражених коронавирусом, а број оболелих широм Америке је све већи. Огласио се и „Твитер“ који је исто тако замолио своје запослене да раде од куће.

„Обавестили смо наше запослене и следимо савете службеника за јавно здравље да приоритет дају свима и здрављу“, истакао је у саопштењу портпарол „Фејсбука“.
„Блиско сарађујемо са локалним органима јавног здравства како бисмо пружили потребну подршку нашим колегама и њиховим колегама“, рекао је портпарол „Мајкрософта“. 

Извор:РТС

Коментари / 0

Оставите коментар