U UKC Tuzla nema pacijenta s koronavirusom

 Nakon što su mediji objavili da je na UKC Tuzla primljen maloljetni pacijent sa simptomima koronavirusa, iz ove ustanove su demantovali tvrdnje da imaju maloljetnog pacijenta za koje se sumnja da je zaražen koronavirusom.

Bosna i Hercegovina 03.02.2020 | 14:22
U UKC Tuzla nema pacijenta s koronavirusom

Načelnik Klinike za zarazne bolesti dr. Sead Ahmetagić, za Radio Sarajevo je potvrdio da se ne radi o pacijentu koji je zaražen ovim opasnim virusom.

Nešto rranije mediji su prenijeli da je na Ifektivnoj klinici Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla hospitalizirano je dijete sa simptomima koronavirusa.

Saznajemo kako se njegovo stanje intenzivno prati i da je riječ o djetetu koje je strani državljanin.

Odmah nakon što je ustanovljena sumnja o mogućoj zarazi koronavirusom, menadžment UKC-a Tuzla izdao je naredbe o zaštiti svih zaposlenika i pacijenata, koji su dužni nositi maske, prenio je Avaz.

(BN) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Rajko

03.02.2020 13:38

Znaci pocelo je i kod nas , jos nam samo korona virus fali , eh sad smo u kompletu . tesko nama sa nama nek nam je dragi Bog na pomoci

ODGOVORITE
Name

TITO

03.02.2020 14:25

IMAMO GORI VIRUS DODIK COVIC BAKIR ,

Name

vb

03.02.2020 13:49

Čekajte, prvo puste kineze iz grada Wuhana odakle je potekao virus, da slobodno prolaze Balkanom. Prošla su 2 autobusa kroz Srbiju, pa do Hrvatska, pa u Sarajevo. Zatim pretpostavljam da će negdje u Evropu ili ako ne onda se vraćaju nazad. A kao naši stručnjaci ih prate u stopu. Logična je bila zabrana ulaska kineskim državljanima, makar u narednih mjesec-dva, pa neka se ljuti ko hoće!

ODGOVORITE