Izbori u Srbiji 26. aprila

Građani Srbije na izbore će izaći 26. aprila, a istog dana biće održani i lokalni i parlamentarni izbori, javila je Prva tv.

Srbija 02.02.2020 | 19:52
Izbori u Srbiji 26. aprila

Generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković izrazio je uvjerenje da će građani potvrditi apsolutni legitimitet izbora i kaže da isksutva onih koji su bojkotovali ranije izbore govore da se sada kaju.

On je gostujući na Prva tv rekao da svako ko se ozbiljno bavi politikom zna da su izbori prilika da se izmjeri povjerenje građana u pojedince, u ideje i programe koji se nude.

Za njega je, kaže, neozbiljno da određeni predstavnici opozicije konkurišu svojim idejama i političkim djelovanjem pričom da eventualno sutra vode državu, a ne žele da građanima daju čak ni priluku da o tome odlučuju na izborima.

"To je već pitanje za pojedince koji tako shvataju politiku. Za mene je to neozbiljno i neodgovorno", rekao je Selaković.

Naveo je i da snižavanje cenzusa sa pet na tri odsto omogućuje da se demokratija sa ulice vrati u parlament, baš ono o čemu je govorio predsejdnik Srbije Aleksandar Vučić.

Smatra da je neozbiljno pripremati se za izbore mjesec i po dana ili dva mjeseca pred izbore, i da se ozbiljni političari bave politikom sve vrijeme između dva izborna ciklusa, a oni veoma ozbiljniji i više o jednog izbornog ciklusa.

Naveo je da će se znati ko na izbore, a ko izlazi po tome ko bude predao liste.

"Aristotel je pre više od 2000 godina rekao da na Olimpijadi može da pobedi samo onaj ko na njoj i učestvuje. Preduslov da dođete u priliku da ostvarujete vaš politički program jeste da učestvujete na izborima kao ozbiljni i odgovorni ljudi", poručio je Selaković.

(Prva)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Znalac

02.02.2020 21:25

Haha, neozbiljno se pripremati za izbore dva mjeseca prije, ali zato je ozbiljno mjenjati izborni zakon i cenzus.

ODGOVORITE