Kritika vlasti: "HDZ lopovi" i petokraka zvijezda

"Treba polijepiti plakate svih čelnika koji su nas doveli do bijede, ne samo u Mostaru nego u čitavoj državi. Narod konačno treba iskazati nezadovoljstvo stanjem u kojem se nalazimo“, kazao je građanin Mostara za Klix.ba.

Bosna i Hercegovina 02.02.2020 | 10:41
Kritika vlasti: "HDZ lopovi" i petokraka zvijezda

U Centru Mostara u subotu naveče pojavili su se grafiti s natpisima "HDZ lopovi" te fotografije predsjednika HDZ-a BiH i HDZ-a 1990 Dragana Čovića i Ilije Cvitanovića uz poruku "Prodane duše".
Lijepljenje plakata s političkim porukama potvrdio je za Klix.ba i dežurni operativac MUP-a HNK. Na Poziv građana, kako je kazao, policija je evidentirala jedan plakat na Rondou.

Reporterka portala Klix.ba evidentirala je plakate i u ulici Kralja Tomislava (Avenija), tačnije preko puta popularne zgrade "Mostarka" kao i grafite u istoj ulici, odnosno u naselju Staro Veležovo.

Grafiti su ispraćeni simbolom crvene petokrake zvijezde.

Pojava plakata i grafita građane Mostar nije iznenadila. Jedan Mostarac je za Klix.ba kazao kako plakati trebaju biti veći i vidljiviji ne samo po Mostaru nego po čitavoj državi.

"Treba polijepiti plakate svih čelnika koji su nas doveli do bijede, ne samo u Mostaru nego u čitavoj državi. Narod konačno treba iskazati nezadovoljstvo stanjem u kojem se nalazimo“, kazao je građanin Mostara za Klix.ba.

Prema dojavi čitalaca, plakati su zabilježeni tokom noći u više mostarskih naselja, ali zbog kiše koja je padala ili namjernog skidanja još je ostao pokoji plakat i svježe ispisan grafit.

Za sada nije poznato ko stoji iza navedenih plakata i natpisa.

(Klix)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

075

02.02.2020 10:14

Živim u jedinom normalnom gradu u državi Bosni i Hercegovini, u Tuzli!!

ODGOVORITE
Name

Crni Gruja

02.02.2020 11:19

Po čemu je to Tozla normalna. Baliluk kao i svuda u Federaciji. Sjeti se samo Brčanske malte i Tuzlanske kolone.

Name

re 075

02.02.2020 11:55

Mogu ti reći da je Tuzla po svim parametrima najnormalnija sredina u BiH. Tuzla kao takva je neprihvatljiva nacionalističkim strankama, najviše je neprihvatljiva onim a koji su za podjelu tipa "ovo je moje a ono tamo tvoje". Tuzla ima najbolji zdravstveni sistem ima najbolju ustanovu za srce, Veliki pozdrav Tuzli i Tuzlacima.

Name

Decko

02.02.2020 12:02

Jos samo da mozete disati, bilo bi idealno!

Name

re 075

02.02.2020 12:34

..i Biljana Plavisic je rodjena tuzlanka...

Name

RE Crni Gruja

02.02.2020 13:10

Crni Gruja@, sjećamo se mi, problem je što se ti ne sjećaš, da ti osvježim pamćenje, Naredbodavac napada na Brčanskoj Malti (tuzlanska kolona) je OSLOBOĐEN po svim tačkama optužnice, još da ti NAPOMENEM da je oslobođen u Beogradu. a Tuzla je za tebe pojam života, tebi je "baliluk" uvijek u glavi, sva sreća pa masa srpskog naroda ne misli kao ti.

Name

Re

02.02.2020 13:15

Aha , bas se imate cime ponositi , sram vas isti bio. Napasti i pobiti onu mladu vojsku prilikom povlacenja na Brcanskoj malti. Jos veci zlocin je bio kad ste podmetnuli eksploziv na Tuzlansku kapiju i pobili svoj narod. Nek vam je na ponos .

Name

Gradjanska svijest

02.02.2020 10:21

Samo moze skinuti beskrupulozne kriminalce sa svoje grbace i nista vise. Nikakvi lazni izbori, nikakav NATO, nikakva EU, nikakav MMF,kada nam je nikakvo pravosudje, nikakva nenarodna zakonodavna vlast, nikakva izvrsna vlast.Samo velika vecina gradjana koju tlaci manjina, to mogu rijwsiti na nacin kako se to i radi u nedemokratskom drustvu.

ODGOVORITE
Name

Nikakav

02.02.2020 12:23

Populizam, nacionalizam,sovinizam,kapitalizam, izvitoperena lazna demokratija, lazni patritiotizam, prodavanje magle.... a pogotovo nece mafija na vlasti. Samo suocavanje sa stvarnim stanjem i promjena svega nabrojanog sto je na snazi dwcenijama.....

Name

Osvit

02.02.2020 10:26

Da ce se petokraka pojaviti u Hercegovini pa jos u zapadnoj ,bas za nevjerovati. Lako je SNSD neofasiste proglasiti komunistima sa HDZ eom ce ici malo teze . Valjda ce i ovaj narod progledati i vidjeti ko su mu dusmani. Vrijeme je ako ne misli nestati.

ODGOVORITE
Name

re Osvit

02.02.2020 12:01

Kada dobijaš izbore na retorici koja je nesprovodiva, HDZ je uništio hrvatski narod u BiH a predstavlja se kao njegov jedini i autentični zaštitnik. Hrvati su danas defakto nacionalna manjina. Na sve to treba dodati i hašku presudu za UZP. Najmoćnija kompanija u Hercegovini Aluminij je uništena i ugašena. Teško stanje je u Pošti i EP-di, jedino funcionišu kladionice i veleprodaja.

Name

RE OVIST

02.02.2020 12:42

IMAM OSJECAJ DA NAROD POLAKO OTVARA OCI. DOVOLJNO JE SAMO OTVORITI OCI JER JE TOLIKO VIDLJIVO OVO BEZAKONJE, SVE NAOPAKO ... OVO JE FENOMEN U SVIJETU STA VLAST U JEDNOJ ZEMLJI RADI.

Name

Treba nam vlast

02.02.2020 14:55

Koja nedjeli drustvo na sve nacine i ne pravi stravicno socijalno raslojavanje. To nije buducnost civilovanog drustva, ni drzave.To treba prekinuti pod hitno.