72 godine u braku a vole se kao prvog dana! (VIDEO)

Ljubav, razumevanje i tolerancija, reći će svi, neophodni su za uspešan brak. A kada dvoje ljudi u braku provedu 72 godine, prilika je da otkrijemo ima li i tajnog sastojka za uspešan zajednički život. Vatkovići iz Dublja kod Svilajnca, kažu, da se vole kao prvog dana.

Zanimljivosti 01.02.2020 | 17:48
72 godine u braku a vole se kao prvog dana! (VIDEO)

Detinjstvo su Dragica i Dimitrije proveli zajedno, sa svega 17 godina su se venčali, a prvih pogleda, dodira u kolu i obećanja sećaju se i u 88. godini života.

„Mi smo se igrali kao deca zajedno, kao deca smo se igrali tu u komšiluku. Išli smo zajedno u školu i tako smo rasli i dalje smo terali, a posle sam se udala za njega“, kaže Dragica Vatković.

Radni vek Vatkovići su proveli u Francuskoj. Nisu kažu živeli kao većina onih koji su otišli u beli svet samo da bi zaradili. Puno su putovali i gledali da stalno ugađaju jedno drugom.

„Ona je manje volela, a ja sam više voleo tamo da živim. Zašto? Nekako mi se više sviđalo, Pariz je Pariz“, prisetio se Dimitrije Vatković.

Dimitrije, kaže Dragica, nikada nije zaboravio nijedan važan datum. Uz troje dece i puno rada bilo je uvek i poklona, pažnje i nesebične ljubavi.

„Ne bih ga volela da on nije dobar, a on je dobar prema meni. Najbitnije je da slušaš muža, da se slažemo lepo. Sluša me više nego ja njega. Sve što hoću on mi ispunjava“, ističe Dragica.

Ko koga sluša, teško je proceniti, tek i u osmoj deceniji braka jedno o drugom pričaju uz osmeh. Dijamantsku svadbu pre dve godine proslavili su nekoliko dana pre venčanja jednog od pet unuka.

„Sad u tih 70 godina braka kao da smo godinu dana u braku... Mi se volimo...“, kažu Dimitrije i Dragica.

Ovu simpatičnu pričicu možete pogledati OVDE!

Izvor: RTS

Komentari / 0

Ostavite komentar