Gradonačelnik Vuhana priznao i podnio ostavku

Gradonačelnik Vuhana, kineskog grada koji je žarište novog koronavirusa, ponudio je ostavku jer grad nije na najbolji način reagovao na širenje virusa.

Svijet 27.01.2020 | 16:48
Gradonačelnik Vuhana priznao i podnio ostavku

On je svoje delovanje na skali od 100 ocenio sa 80.

"Zatvorili smo grad da bismo zaustavili širenje virusa, ali verovatno će nas istorija pamtiti po lošem", rekao je Zou Sivang u intervjuu državnoj CCTV.

On je naveo da je spreman da podnese ostavku ukoliko će to pomoći da se spreči širenje virusa.

Priznao je tokom intervjua da informacija o širenju virusa nije dovoljno brzo objavljena.

On je, međutim, za to delimično okrivio proceduru po kojoj lokalne samouprave moraju da traže odobrenje od Pekinga kako bi plasirale takve informacije.

Međutim, mnogi građani kritikuju intervju na društvenim mrežama, uz ocenu da je gradonačelnik preterano hvalio sam sebe.

Mnogi komentari na kineskim društvenim medijima fokusirali su se na to što je Sivang svoje delovanje u vezi sa virusom na skali od 100 ocenio ocenom 80.

"Sad razumem šta znači biti besraman", naveo je jedan od korisnika mreže Veibo.

"Naši ljudi ne mogu biti prevareni tako lako... Virus je samo jedan od okidača jer administracija u Vuhanu već dugo vremena vara građane i centralnu vladu", napisao je drugi korisnik mreže Veibo.

(Tanjug)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Merc

27.01.2020 16:58

SAT TO ZNACI PODNIO OSTAVKU

ODGOVORITE
Name

Bosanac

27.01.2020 17:52

Znaci da ima ponosa !!! Kao covjek i politicar a ne kao ovi nasi seru i ugnjrtavaju narod godina kradu itd i jos govore da su upravu !!!!

Name

Šojić Sretjko

27.01.2020 18:28

Nema šta isto ko kod nas, mora da je našeg porijekla, visokomoralno ponašanje!

Name

To je kultura bato

27.01.2020 22:47

Eto, covek podneo ostavku ssmo zato sto misli da nije dovoljno uradio nesto.A nasi ministri biju za skupskom govornicom. Pred kamerama i prisutnim politicarima i nema ostavke. Zalosno i bedno.

ODGOVORITE