Megan i princ Hari odlučili da se povuku

Megan Markl i princ Hari su se obratili javnosti sa informacijom da žele da se povuku kao "stariji članovi" britanske kraljevske porodice, a pored toga žele i da rade kako bi postali finansijski nezavisni.

Zabava 08.01.2020 | 21:06
Megan i princ Hari odlučili da se povuku

"Posle mnogo meseci razmišljanja i unutrašnjih previranja, rešili smo da ove godine napravimo promenu i pokušamo da stvorimo novu progresivnu ulogu unutar ove institucije", stoji u saopštenju.

"Želimo da se povučemo kao stariji članovi kraljevske porodice i da radimo na tome da budemo finansijski nezavisni, dok kontinuirano i u potpunosti podržavamo Njeno Kraljevsko Visočanstvo Kraljicu", piše dalje.

"Planiramo da uravnotežimo svoje vreme između Ujedinjenog Kraljevstva i Severne Amerike, nastavljajući da poštujemo našu dužnost prema Kraljici, zajednici i našim patronažama. Ovaj geografski balans omogućiće nam da odgajamo svog sina uvažavajući kraljevsku tradiciju u kojoj se rodio, a istovremeno će pružiti našoj porodici prostor da se fokusira na sledeće poglavlje, uključujući pokretanje našeg novog dobrotvornog entiteta. Radujemo se što ćemo s vremenom deliti sve detalje ovog uzbudljivog sledećeg koraka, jer nastavljamo da sarađujemo sa Njenim Veličanstvom Kraljicom, Princom od Velsa, Vojvodom od Kembridža i svim relevantnim strankama. Do tada, prihvatite našu najdublju zahvalnost za vašu stalnu podršku", saopštio je par.

Megan Markl i princ Hari su često naglašavali i isticali koliko im smeta jer javnost prati svaki njihov korak, a ovim potezom su delimično stali na put medijskom pritisku bar u odnosu na dužnosti koje su imali kao vojvode od Saseksa.

(Kurir)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Milos

09.01.2020 06:54

Pametno, ako žele normalan život a ne pod stalnom prismotrom

ODGOVORITE