Molebani zbog stanja u Crnoj Gori i u Austriji

- Episkop austrijsko-švajcarski Andrej obavestio je u petak nadležno sveštenstvo i vernike Eparhije austrijsko-švajcarske da će biti služeni posebni molebani.

Svijet 03.01.2020 | 13:07
Molebani zbog stanja u Crnoj Gori i u Austriji

Molebani će biti služeni povodom novonastale sitacije u Crnoj Gori.

Posebni molebani biće služeni u Beču i svim parohijama širom eparhije u subotu na svetim liturgijama i večernjim službama, kao i u nedelju na svetkim liturgijama.

"Molimo se Bogu da zastupništvom Svetog Vasilija Ostroškog, Svetog Petra Cetinjskog, Svetog Arsenija arhiepiskopa srpskog i svih svetih podari milost i mir da se svi problemi prevaziđu, u slavu Božiju, a radi napretka naše svete Crkve", navodi se u pozivu vladike Andreja vernicima da u što većem broju učestvuju u najavljenim molitvama.

(Tanjug)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Boki

03.01.2020 14:26

Dragi srbi, ovo nam se dešava, jer su se ljudi iz vrha srpske pravoslavne crkve odrodili od crkve i naroda. Gosp. Patrijarh ide na slavu kod dodika i vrši slavski obred pod šatorom, strašno, odlikuje političare što su nešto pridarili SPC, a oni daju naše pare itd. itd...... Ti isti političari ponižavaju, obespravljuju naš narod, ne procesuiraju ubice ( David i drugi) i sve im crkva toleriše, JADNO.

ODGOVORITE