Svraka imitira zvuk vatrogasne sirene! (video)

Zanimljiv video snimak svrake koja imitira zvuk sirene ovih dana stiže nam iz Australije. Iako je video snimak zanimljiv i simpatičan razlog zbog ona to čini nije nimalo lep, već da je priča koja se krije iza svrakinog imitiranja veoma potresan..

Zanimljivosti 03.01.2020 | 19:23
Svraka imitira zvuk vatrogasne sirene! (video)

Svraka u ovom videu stoji na ogradi i imitira zvuk vatrogasne i sirene hitne pomoći!..

Gregori Endrjuz snimio je svraku u Njukaslu, u saveznoj državi Novi Južni Vels, Australija. Potom je svoje oduševljenje podelio sa prijateljima na svom Facebook profilu.

"Ovo je jedna od najsjajnijih stvari ikada. Danas sam upoznao australijsku svraku koja je naučila da oponaša zvuke vatrogasnih sirena i vozila hitne pomoći", napisao je on, prenosi "Indipendent".

Snimak je postao viralan. Međutim, pravi hladni tuš su bile reči vatrogasaca iz Seoske vatrogasno-spasilačke brigade "Kopakabana".

"Toliko vatrogasnih i vozila hitne pomoći je prošlo kroz Novi Južni Vels ovih dana da je jadna ptica verovatno zato počela da imitira sirene tih vozila"rekli su.

Aleksander Verbik iz Instituta za planetarnu sigurnost u Stokholmu, rekao je da ovaj video ilustruje stanje naše planete.

"Australijska svraka je čula toliko vatrogasnih vozila da je počela da kopira sirene. Da, naša kuća je zapaljena!", napisao je on na svom Tviter nalogu.

Podsetimo, u četvrtak je na hiljade turista napustilo istočnu obalu Australije jer je za vikend došlo do pogoršanja situacije kada su požari u pitanju, posebno jer su bili podstaknuti visokim temperaturama i jakim vetrom. U Novom Južnom Velsu je samo ove nedelje uništena 381 kuća, a 18 ljudi je poginulo otkako su počeli požari u septembru.

Izvor: Zanimljivosti.com

Komentari / 0

Ostavite komentar