Zaev podnio ostavku na mjesto premijera

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev podnio je ostavku na tu funkciju, nakon čega se očekuje da predsjednik Sobranja Talat Dzaferi sazove sjednicu na kojoj će ostavka biti konstatovana, da bi potom parlament izabrao prelaznu, takozvanu Pržinsku vladu, uoči prijevremenih izbora u toj zemlji, koji bi trebalo da se održe 12. aprila.

Svijet 03.01.2020 | 10:55
Zaev podnio ostavku na mjesto premijera

"Vjerujem da će veoma brzo ostavka stići u Sobranje kako bi u parlamentu u toku dana mogla da počne i da se završi procedura za izbor prelazne vlade”, rekao je Zaev u emisiji "Jutarnji brifing".

Zaev očekuje da se cio postupak završi bez problema i podsjeća da je praksa o formiranju prelazne vlade uspostavljena još u 2016. godini na zahtev sada vladajućeg Socijaldemokratskog saveza koji je tada bio u redovima opozicije.

Kako je najavljeno, tehničku ili takozvanu Pržinsku vladu će predvoditi Oliver Spasovski, dosadašnji ministar unutrašnjih poslova, dok će resori unutrašnjih poslova i rada i socijalne politike preuzeti kadrovi iz redova opozicije, kao garanciju za sprovođenje fer, poštenih i demokratskih izbora.

(Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Neđo.3.1.2020

03.01.2020 14:40

Ništa ti nisi bolji od Đukanovića,Tadića,Đilasa.Jeremića.Prodašte svoj narod za vlast.

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

03.01.2020 17:39

A zaboravio si da napise jos jednog Milu.Strah Nedjo nego sta.

Name

Zavseno

03.01.2020 19:10

odradio za ZAPAD. Naredba gotova ! Pare legle !

ODGOVORITE