Заев поднио оставку на мјесто премијера

Премијер Сјеверне Македоније Зоран Заев поднио је оставку на ту функцију, након чега се очекује да предсједник Собрања Талат Дзафери сазове сједницу на којој ће оставка бити констатована, да би потом парламент изабрао прелазну, такозвану Пржинску владу, уочи пријевремених избора у тој земљи, који би требало да се одрже 12. априла.

Свијет 03.01.2020 | 10:55
Заев поднио оставку на мјесто премијера

"Вјерујем да ће веома брзо оставка стићи у Собрање како би у парламенту у току дана могла да почне и да се заврши процедура за избор прелазне владе”, рекао је Заев у емисији "Јутарњи брифинг".

Заев очекује да се цио поступак заврши без проблема и подсјећа да је пракса о формирању прелазне владе успостављена још у 2016. години на захтев сада владајућег Социјалдемократског савеза који је тада био у редовима опозиције.

Како је најављено, техничку или такозвану Пржинску владу ће предводити Оливер Спасовски, досадашњи министар унутрашњих послова, док ће ресори унутрашњих послова и рада и социјалне политике преузети кадрови из редова опозиције, као гаранцију за спровођење фер, поштених и демократских избора.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Неђо.3.1.2020

03.01.2020 13:40

Ништа ти ниси бољи од Ђукановића,Тадића,Ђиласа.Јеремића.Продаште свој народ за власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

03.01.2020 16:39

А заборавио си да написе јос једног Милу.Страх Недјо него ста.

Name

Завсено

03.01.2020 18:10

одрадио за ЗАПАД. Наредба готова ! Паре легле !

ОДГОВОРИТЕ