Holanđanin priveden u BL zbog šverca droge

- Kornelis Marinus van Velzen, rođen u Lindenu u Holandiji priveden je u prostorije Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske u Banjaluci, potvrdila je Srni načelnik Odjeljenje za odnose sa javnošću MUP-a Srpske Mirna Miljanović.

Republika Srpska 09.12.2019 | 13:55
Holanđanin priveden u BL zbog šverca droge
Miljanovićeva je ranije danas izjavila Srni da policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske u saradnji sa policijom Holandije sprovode međunarodnu akciju kodnog naziva "Madagaskar" koja je usmjerena na razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavi neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga.

"U realizaciji aktivnosti učestvuju i pripadnici Sipe, a akcija se vrši pod nadzorom Tužilaštva BiH", naglasila je Miljanovićeva.

Ona je navela da su u toku su pretresi na pet lokacija (kuće i firme) na području BiH, a da je jedno lice lišeno slobode.

Miljanovićeva je rekla da su u toku i pretresi na 15 lokacija u Holandiji.

Ona je navela da je prilikom pretresa pronađeno više predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar