Sjednice kolegija Predstavničkog i Doma naroda PSBiH

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Denis Zvizdić sazvao je za danas sjednicu Kolegija tog doma.

Bosna i Hercegovina 04.12.2019 | 08:16
Sjednice kolegija Predstavničkog i Doma naroda PSBiH
Pored dogovora o radu 4. hitne sjednice Predstavničkog doma PSBiH, trebao bi biti razmatran Izvještaj o izvršenju Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period januar - april 2019 godine.

Takođe, predviđeno je određivanje nadležne komisije za razmatranje jedne poslaničke inicijative, kao i razmatranje nekoliko poslaničkih pitanja upućenih predsjedavajućem i zamjeniku predsjedavajućeg Predstavničkog doma.  

Za danas je zakazano i održavanje sjednice Kolegija Predstavničkog doma u proširenom sastavu.

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović sazvao je, takođe za danas, sjednicu Kolegija tog doma.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe utvrđivanje Prijedloga odluke za imenovanje članova stalnih komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Predviđeno je i određivanje nadležnih komisija za razmatranje nekoliko delegatskih inicijativa, kao i određivanje nadležne komisije za razmatranje Izvještaja o izvršenju Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period januar-juni 2019. godine.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar