Pismo putovalo iz Novog Sada u Šabac 15 godina!

Novi vidovi komunikacije, odavno su zamenili pisma. Međutim, jedno pismo koje je dobio Milan Stefanović, za njega je vredno i po sadržaju a i vremenu stizanja. To pismo koje je dobio "putovalo" je čak 15 godina od Novog Sada do Šapca. . .

Zanimljivosti 23.10.2019 | 18:00
Pismo putovalo iz Novog Sada u Šabac 15 godina!
Pošto ništa nije naručivao, niti očekivao, kada je primio pošiljku „Post ekspresa“ koja je nosila njegovo ime i adresu, Milan Stefanović iz Šapca je bio zatečen. Iznenađenje je bilo još veće kada je u dostavi video staru, pohabanu kovertu koja mu je poslata jula 2004. godine iz Novog Sada.


Zamislite da posle 15 godina stigne na istu adresu, jer se nisam ni selio, niti se menjala adresa, a što je najzanimljivije isti je poštar svih 15 godina i još uvek na našem reonu nosi poštu“, priča iznenađeni primalac pošiljke. Kovertu na kojoj je nekoliko puta upisan datum o neisporučenoj pošiljci, čak i 700 dinara za otkupninu, Milan kaže nikada nije video.

I pre 15 godina i danas upućena je iz Novog Sada. Za deceniju i po puta promeilo se ime države, promenila se i cena otkupa. Sada je 1.600 dinara.

„Da stigne pismo iz Srbije, Novi Sad - Šabac, 60 kilometara, al' draga uspomena, vredelo je čekati ovih 15 godina“, kaže Milan.

U pismu su samo fotografije, zabeležene 4. jula u Šapcu nakon baražne utakmice za opstanak u Drugoj ligi između domaće Mačve i Mladost Luks iz Lukićeva. Pobede Mačve i kolega fudbalskih sudija Milan se seća, ali ni posle 15 godina ne zna ko mu je poslao pismo.

„Kad sam video ko je na fotografijama, ovo vredi, ne postoji bogatstvo koliko vredi ova slika, da sam je dobio tad, izgubio bi, sada ću je uveličati i stajaće na zidu do kraja mog života uveličana sa mojim sportskim prijateljima“, navodi Milan Stefanović.

Uz pošiljku od pre 15 godina, Milan kaže obradovao bi se i objašnjenju. Zato poštansko sanduče otvara redovno, jer ko zna možda će mu iz Novog Sada, na već poznatu adresu, stići još koja uspomena.

Izvor:Rts.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar