UEFA kaznila FSS - djeca na tribinama protiv Luksemburga!

Protiv Luksemburga po Partizanovom receptu – što više dece na tribinama! Čeka se još objašnjenje zašto smo kažnjeni, ali. . .  Šta su sada zgriješili? UEFA kaznila FSS zbog meča protiv Portugala?! Nisu "dugo" bili na tapetu UEFA. . .

Fudbal 21.10.2019 | 21:18
UEFA kaznila FSS - djeca na tribinama protiv Luksemburga!
Ovo nismo očekivali!

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je danas Fudbalski savez Srbije (FSS) sa dvije utakmice bez publike (druga uslovno), zbog propusta u organizaciji utakmice protiv Portugalije, potvrđeno je Tanjugu u FSS.

Iz UEFA za sada nije stiglo pojašnjenje odluke, ali je izvjesno da će protiv Luksemburga, po principu Partizana, na tribinama moći da budu djeca do 14 godina.

Prisjećanje na utakmicu koja je na stadionu "Rajko Mitić" odigrana prije mesec dana (4:2 za Portugal) ne daje jasne tragove zbog čega bi UEFA mogla da kazni "orlove", ali ne bi bilo iznenađenje da je u pitanju gomila sitnih prekršaja koji su se namnožili.

Istina, na toj utakmici protiv Portugala, kada je sudija označio kraj, jedan navijač je utrčao na teren, u pokušaju da dođe do Ronalda, ali takve stvari se često dešavaju sa CR7.

Srbija u kvalifikacijama za EURO 2020 dočekuje Luksemburg 14. novembra, a tri dana kasnije biće domaćin Ukrajini.

Od ranije je jasno da će Srbija teško direktno na EP kroz kvalifikacije, ali ko zna, možda atmosfera sa klincima na tribinama možda pomogne našim igračima da ostvare pobjedu protiv Luksemburga, pošto je pitanje i koliko bi bilo publike za relativno nevažnu utakmicu protiv neatraktivnog rivala.

Prosečan Srbin verovatno ne bi ni mogao da se seti šta je to toliko zasmetalo Uefinim izveštačima iz Beograda. Ali evropska kuća fudbala je nemilosrdna, a Srbi zbog ranijih incidenata pod posebnom lupom. Pa su opet “disciplinovani“. Prema informacijama MOZZART Sporta Fudbalski savez Srbije je kažnjen sa dve utakmice bez poublike, jedna je uslovna, zbog gomile sitnih prekršaja iz meča sa Portugalcima.

O čemu se tačno radi tek će se videti, jer Uefa nije još objavila obrazloženje, ali je izvesno da se u sudaru reprezentacije Srbije sa Luksemburgom ulaznice neće prodavati. Što ne znači da publike neće biti. FSS će naime primeniti Partizanov model, koji je u međuvremenu zaživeo i u Slovačkoj, pa i u Rumuniji čiji je meč sa Norveškom sa tribina ispratilo 30.000 dece.

I na Terazijama se nadaju da će uspeti da privole veliki, što veći broj dece. Podsetimo, u obzir dolaze samo oni mlađi od 14 godina, ali kad FSS krene u kampanju i počne da dovodi decu iz škola širom Srbije iznenadili bismo se da tu bude manje od 20.000 mališana.

Problem je što onda ide meč sa Ukrajinom, a mi će bimo biti na uslovnoj. Pa ako se neko ne baš previše pametan doseti da ponovo izaziva probleme automatski ćemo biti kažnjeni za prvu narednu utakmicu na domaćem terenu, a ona bi, ako dobijemo Norvešku na strani, vrlo lako mogla da bude baš odlučujuća za plasman na Evropsko prvenstvo.

Domaćin finala plej-ofa će naime biti određen žrebom. Zamislite samo taj paradoks? Da se boriš za Evropsko prvenstvo, a nema nikog na stadionu da podrži, da proslavi...

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

FOTO: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar