Nesreća: Žena poginula, četiri lica povrijeđena

Jedna osoba preminula je usljed teških tjelesnih povreda zadobijenih sinoć u lančanom sudaru “renoa”, BMW i kombija na putu M-17 u Zenici.

Bosna i Hercegovina 20.10.2019 | 14:36
Nesreća: Žena poginula, četiri lica povrijeđena
Prema zvaničnim informacijama iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK), jedna osoba je teže povrijeđene, a tri su zadobile lakše tjelesne povrede.

– Žena N. Š. (56) iz Zenice, suvozač iz “renoa” je preminula. S. Z. (34) i S. Š, oboje iz Renaulta, zadobili su lakše tjelesne povrede. Vozač kombija H. M. (48) iz Brčkog lakše je povrijeđen, kao i njegov saputnik F. M. (22) – kaže dežurni službenik u Operativnom centru MUPZDK.

Do nesreće je, kako Avaz nezvanično saznaje, došlo je kad je vozač BMW M. A. (22),koji je bio pijan, odlučio preticati. Posebno je šokantno da je nesavjesni vozač, inače, bio pod zabranom upravljanja motornim automobilom. 

Iako su zenički ljekari uložili maksimalne napore da ukažu pomoć nesrećnoj Zeničanki, ona, nažalost, nije izdržala. Kako se saznaje, preminula je na putu prema Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo.

Ekipa Avaza bila je neposredno nakon ove stravične nesreće na mjestu događaja, gdje su zatekli užasavajuće scene smrskanih automobila, a od siline udara, na jednom od automobila je ispala guma.

Uviđaj je trajao satima, a saobraćaj na putu M-17 bio je potpuno obustavljen. Vozač BMW je uhapšen  zbog izazivanja ove stravične nesreće i nalazi se u pritvoru.

(Avaz)

Komentari / 0

Ostavite komentar